Vad bör jag veta om Schweiz?

January 23

Schweiz är ett litet land i Västeuropa. Det omfattar 15.900 kvadrat miles (41.300 kvm. Km), vilket gör det bara lite större än delstaten Connecticut. Det gränsar till Österrike, Frankrike, Tyskland, Italien, och Liechtenstein.

Människan först kom i området många tusen år sedan, men det wasnâ € t tills den 2: a årtusendet f.Kr. att de keltiska stammar först bosatte regionen. Det romerska riket erövrade regionen i 1: a århundradet f.Kr., och integreras dess folk i imperiet. I den 3: e århundradet tog en germansk stam, den Alamanni, mycket av Schweiz från Rom. Det romerska riket föll inte långt efter, och fler germanska stammar flyttade in, förskjuta romanis kelterna och trycka dem i bergen.

Frank under Karolinger absorberas snart de flesta av östra Schweiz, och det blev så småningom en del av det heliga romerska riket i mitten 10-talet, efter att ha decimerats av magyar. Burgunderna fortsatte att styra västra Schweiz. De passerar in i landet var väsentligen oberoende, och många var väldigt viktigt, särskilt kantonerna Schwyz, Unterwalden och Uri.

Nära slutet av 13-talet en Habsburg besteg vara vad som var helig romersk kejsare i allt utom namnet, håller herravälde över de östra och västra delarna av Schweiz. Han återkallade oberoende kanton, göra dem till stadsstaterna under kontroll av riket. Tre av kanton gick samman för att bilda den gamla schweiziska konfederationen, slåss habsburgarna och återfå sin självständighet. Fler kantoner och stadsstater anslöt konfederationen under de närmaste decennierna, och ännu mer anslöt under nästa århundrade.

I slutet av 15-talet den schweiziska konfederationen vann ett rungande seger mot en proxy av det heliga romerska riket, cementera en de facto självständighet. Sann självständighet uppnåddes slutligen 1648, då det heliga romerska riket erkänt Schweiz som en suverän stat. I slutet av 18th century Napoleon krafter överväldigad landet och omvandlar den till den Helvetiska republiken. Suveränitet restaurerades 1815, och dess neutralitet erkändes av alla de stora europeiska makterna.

Schweiz övergav sin löst sammansatt formation i mitten av 19-talet, efter ett inbördeskrig mellan protestanter och katoliker. Det antog en federal konstitution, som beskriver ärenden som skulle vara federal ansvar, men lämnar en stor frihet till de enskilda kanton.

Landet behållit mycket av sin neutralitet under första världskriget och andra världskriget. Den spelade en rad viktiga roller i andra världskriget, bland annat som medlare mellan de allierade och axelmakterna och som innehavare av världens € s enda kvarvarande fritt utbytbara valuta. Sedan slutet av andra världskriget fortsatte att liberalisera, om än något långsamt ibland. År 1971 kvinnor fick rösträtt, och 1981 en lika ändring rättigheter antogs. Schweiz har valt att inte ansluta sig till Europeiska unionen, och har bara varit medlem i FN sedan 2002.

De schweiziska Alperna är utan tvekan landets största turistattraktion, både bokstavligt och bildligt. Några av de bästa skidåkningen i världen kan hittas i dessa berg, och infrastruktur för att stödja det är top of the line. För turister, många av de små byarna i hela Schweiz erbjuder en välkommen paus från de överfulla städerna som finns i resten av världen. För dem lutar mot något lite mer historiskt, Augusta Raurica är ruinerna av en romersk koloni från 1: a århundradet f.Kr. på stranden av Rhen.

Flyg kommit in till både Genève och Z & uumlat; rik dagligen från de flesta europeiska nav och större städer i USA. Resenärer kan anlända med tåg eller buss från övriga Europa också, och bussar. Resor Båt bär också besökare i på Rhein, från så långt bort som i Nederländerna, och resenärerna kan anlända med sjön på båt från Italien, Frankrike, eller Tyskland.

  • Skidåkning är populärt på Sundance Resort.
  • Den Zürichs flygplats är den stora internationella nav i Schweiz.
  • Den schweiziska flaggan med Matterhorn i bakgrunden.
  • Schweiz är ett land med 15.900 kvadrat miles i västra Europa.