Vilka är de bästa tipsen för At-Home Microdermabrasion?

June 1

Microdermabrasion är en procedur som tar bort gamla döda hudceller från ansiktet, oftast resulterar i huden som ser slätare och friskare. Detta har blivit en mycket populär behandling på salonger och spa, men det är också möjligt för en person att utföra microdermabrasion hemma. Det finns ett antal av åtmin-home microdermabrasion kit på marknaden som säkert kan användas för att uppdatera huden. När du gör at-home microdermabrasion ansiktet bör rengöras i förväg och god vård måste tas, i huden, efter ingreppet görs.

Det bästa sättet att göra at-home microdermabrasion är genom att köpa ett kit från en skönhet leverans butik. Dessa innehåller oftast en mekanisk, roterande borste som antingen kan pluggas in i ett vägguttag eller drivs med batterier. En kräm som innehåller exfolierande kristaller brukar ingå i en färdigköpta kit. Många microdermabrasion paket innehåller även hudvård lotion och krämer som ska appliceras på huden före och efter en sådan behandling.

Göra microdermabrasion hemma är oftast mildare än att ha det gjort på ett spa, men varje människas hud kan reagera olika. Innan du utför proceduren på hela ansiktet, bör ett litet område av huden testas. Om huden inte visar några negativa effekter efter några minuter, är det i allmänhet säkert att fortsätta.

Huden i ansiktet måste vara ren innan du gör at-home microdermabrasion. En mild rengör kan användas för att avlägsna oljor och eventuell make-up. Hårda rengöringsmedel som innehåller syror eller exfolierande bör inte användas innan microdermabrasion eftersom detta kan leda till hudirritation.

Huden bör vara våt när microdermabrasion krämen appliceras. Den microdermabrasion borste används sedan för att massera peelingen krämen i huden, vilket bör leda till att avlägsna döda hudceller och annan uppbyggnad på huden. För bästa resultat bör borsten användas på hela ansiktet i två till tre minuter. Huden sköljs sedan av krämen och en fuktighetskräm ska appliceras på huden.

Efter gör at-home microdermabrasion huden kan ha en röd utseende, vilket är normalt. Rodnaden bör avta inom några timmar. Huden kan tillfälligt vara mer känsliga efteråt. En person som har gjort detta förfarande hemma bör undvika att utsätta ansiktet mot solen, men om att vara i solen är nödvändig, bör starka solskyddsmedel användas för att skydda huden.

  • Microdermabrasion kan användas för att lindra ytliga rynkor.
  • Efter någon microdermabrasion förfarande, är det viktigt att använda solskyddsmedel med hög solskyddsfaktor (SPF).
  • Kit finns att erbjuda användarna många av fördelarna med en microdermabrasion hemma.