Vad är en familj Cap?

June 4

En familj cap är en term som används för att bestämma välfärds nytta berättigande. I huvudsak en familj cap innebär en välfärds byrå kommer att ge fördelar till berättigade familjer baserade på antalet familjemedlemmar som de redan har. Om en familj har ytterligare barn medan redan får socialbidrag, kan välfärden byrå vägrar att erbjuda ytterligare fördelar, och i vissa jurisdiktioner, minska fördelarna familjen redan får. Detta är tänkt att avskräcka folk från att ha ytterligare barn medan de är på hjälp och kämpar ekonomiskt. Användningen av familje caps är kontroversiellt, men eftersom en del ser det som att bestraffa de fattiga.

Välfärds organisationer ger en rad fördelar för individer och familjer som träffas behörighet och behöver krav. För att minska antalet födda till familjer som får denna typ av stöd, vissa jurisdiktioner ställa en familj cap. Detta lock innebär i huvudsak de stödberättigande familjemedlemmar får socialbidrag baserat på den aktuella familjens storlek. Om familjen storleken ökar eftersom familjen har ytterligare barn, kan en av två saker att hända. Familjen kan nekas de ytterligare fördelar för att täcka de nya familjemedlemmar, eller på vissa platser, kan familjen även inför en minskning av kortfristiga fördelar.

Reglerna för familje caps skiljer vanligtvis från jurisdiktioner. Till exempel, vissa jurisdiktioner tillämpar familjen locket till varje barn som föds 10 månader eller mer efter familjen började ta emot hjälp. I andra locket gäller när ett barn föds ett år eller mer senare. När en familj cap appliceras med en välfärdsorganisation, ofta gäller det att kontantförmåner familjen är berättigad till. Det är viktigt att notera dock kanske att deras biståndslivsmedelsprogrammen inte alltid uppfylla alla en familyâ € s näringsbehov. Som sådan kan familyâ € s förmåga att köpa tillräckligt med näringsrik mat påverkas också.

Familje riktlinjer cap är ofta föremål för meningsskiljaktigheter. De som stöder dem ofta hävda att användningen arbetar för att minska out-of-äktenskapet eller i fattigdom födelsetal och förhindra försvagning av familjer som kan uppstå när det finns en ytterligare barn för vem att ge. Vissa till och med tillstånd att välfärden är en börda för skattebetalarna, som inte bör ha för att hjälpa till att ge ytterligare barn.

De som är emot familjens caps har normalt en rad skäl till att motsätta denna politik. Några av de vanligaste argumenten mot dem omfattar idén att familje caps straffa oskyldiga barn genom att beröva dem pengar för att möta deras behov och ytterligare försvagning familjer med ekonomiska svårigheter. Vissa hävdar också att det är grymt att neka en person rätt att ha ett barn för att han är dålig. Dessutom vissa motståndare producerar studier som visar den positiva effekten av familje lock på out-of-äktenskapet födslar är tveksamt.

  • Tjänstemän använder familjen locket för att hjälpa till att beräkna en familjs rätt till sociala förmåner.