Användbara inlägg för Social Collaboration

March 16

Varierande typer av inlägg du gör i ett socialt nätverk är ett sätt att få mer uppmärksamhet för dem. Att välja rätt typ eller format för ett inlägg gör det mer troligt att du kommer att kommunicera på det mest effektiva sättet och få svaret du letar efter.

Den klassiska status inlägget är informativ:. Här är vad jag gör nu (. Det är ursprunget till alla dessa skämt och klagomål om människor utstationering sin frukost stråsäd val på Twitter) I ett företag, svarar en status inlägg frågan, vad jobbar du med just nu? En av fördelarna med att dela denna information på det sociala nätverket är det kan eliminera behovet av den fruktade statusrapport möte, som består av att gå runt bordet och har varje medlem i projektgruppen aktien en snabb sammanfattning av deras framsteg. När gruppmedlemmarna delar deras status regelbundet i ett socialt arbetsyta, de håller koll på varandras framsteg löpande.

Däremot kan en stadig diet av status inlägg bli tråkigt. Effektiva medarbetare använder sig av andra posttyper, inklusive frågor, omröstningar, och tack / meddelanden erkännande.

Ställ en fråga

En av de mest användbara saker du kan skicka till ett socialt nätverk är en fråga. Frågor starta diskussioner och aktiva diskussioner gör en social foder mer levande, intressant och användbart. Posta en fråga till ett socialt nätverk är särskilt värdefullt när du inte vet vem kan ha svaret. Du kan skicka din fråga till hela företaget foder eller till en eller flera grupper med anknytning till ditt ämne, och ofta få tillbaka ett svar mycket snabbare än vad som skulle vara möjligt på något annat sätt.

Posta en fråga är en sorts sökning, bara en i vilken intelligens för att returnera ett svar kommer från människor, inte mjukvara. Istället för att sätta din energi på att komponera den perfekta sökfrågan, måste du vara noga med att korrekt tagga ditt inlägg och fundera över vad samhället eller socialt ström för att publicera den i.

Vissa sociala plattformar, såsom Jive, behandla frågor som en separat innehållstyp från vanliga status inlägg, vilket visas i följande figur. Detta gör Jive att spåra om din fråga har besvarats. Anställda som vill visa upp sin kompetens kan bläddra efter obesvarade frågor och svara på dem.

Användbara inlägg för Social Collaboration

Polla organisation

För snabb feedback på en fråga som har ett begränsat antal svar, överväga att formulera din fråga som en enkät.

Yammer gör det enkelt för vem som helst att skapa en omröstning fråga följt av en rad möjliga svar. De enkät svaren visas sedan som en flervalslista, med ett diagram av användar yttranden skapade interaktivt som medlemmar av omröstning det sociala nätverket på frågan. Följande bild visar en Yammer enkät.

Användbara inlägg för Social Collaboration

Tack människor och känner igen de anställda för prestation

Ett socialt nätverk är ett bra ställe att tacka och erkänna de människor som hjälper dig att få jobbet gjort. En social tjänst är ett sätt att offentligt erkänna deras bidrag framför hela företaget eller en grupp av sina kamrater.

Socialt erkännande är så kraftfull att vissa sociala sinnade organisationer (såsom Facebook) har införlivat erkännande ges av medarbetare samt handledare i deras formella ramar för anställdas prestationsutvärderingar. Work.com, från Salesforce.com, bygger delvis på Facebook relation som kund och design partner Rypple, en start som Salesforce.com förvärvas. Används i kombination med Chatter är Work.com en social performance management program, vilket innebär att det uppmuntrar anställda att dela sina mål och resultat på det sociala nätverket och tillåter peer-to-peer-erkännande av ett bra arbete. Nästa figur visar denna aktivitet visas i Chatter IPAD klienten.

Användbara inlägg för Social Collaboration

Socialt erkännande strategier ofta låta användare tilldelnings "emblem" med varandra för att beteckna den typ av erkännande beviljas och göra erkännanden skiljer sig från andra sociala tjänster. Se ett exempel på den sista siffran, från Yammer.

Användbara inlägg för Social Collaboration