Varför är New Hampshire Kallade Granite State?

July 17

På grund av överflödet av granit, en magmatisk bergart gjord mestadels av kvarts, har New Hampshire fått smeknamnet granittillståndet. Granit gruv blev alltmer populär i hela New Hampshire och Vermont i slutet av 1700-talet, vilket utlöste det privata ägandet av små stenbrott kring tillståndet. Detta yrke växte snabbt och så småningom större stenbrott uppstått. I slutet av 1800-talet, var den största stenbrottet i New Hampshire införlivas av Swenson familjen och för närvarande drivs av femte generationen familjemedlemmar. Bortsett från mängden av denna naturresurs som ligger i granittillståndet, det är också känd för att ha två typer av granit, Conway och Concord.

Conway granit är utmärk grund av den färgade lax fältspat som blandar med kvarts och glimmer för att skapa denna klippa orange-liknande utseende. Concord granit är gråaktig med en unik salt och peppar utseende och är känd för sin brist på brister. Även om båda typerna av granit kan hittas på andra platser, de uppkallad efter två städer inom granittillståndet. Det har ryktats om att år 1825 Marquis De Layfette, en general i den amerikanska militären, besökte New Hampshire och påpekade att det var granit staten, som den har kallats sedan dess.

En annan granit fenomen i New Hampshire är Old Man of the Mountain, vilket är bilden av en gammal man profil på sidan av Profile Mountain. Höjden av denna naturliga skulptur har registrerats på omkring 40 fot (ca 12.19m), och den allmänna uppfattningen är att det bildas under slutet av istiden. Detta är en annan faktor som bidrar till smeknamnet granit staten men den officiella dagen för upptäckten av detta berg profil är en tvistefråga. Det har noterats att detta landmärke blev en attraktion i början av 1800-talet och har varit inspiration för flera dikter, målningar och andra konstnärliga verk.

Granit brytning i New Hampshire var en liten produktion på 1700-talet, men i början av 1800-talet fångarna började bygga ett statligt fängelse av granithällar. Berget vunnit i popularitet, och så småningom granit staten skulle ge material för monument över hela världen. Vid 1890, granit var lättillgängliga för många platser på grund av införandet av järnvägar, och granitindustrin har stadigt fortsatt att växa.

  • Conway granit är utmärk grund av den färgade lax fältspat som blandar med kvarts och glimmer för att skapa denna klippa orange-liknande utseende.