Vad är en Lucite Chair?

July 20

En Lucite stol är en struktur för att sitta som är gjord av ett termoplastiskt material som heter Lucite. Detta är ett tydligt material som liknar glas, men till skillnad från glas, det är splittersäkert och mindre bräcklig. Lucite kallas ibland Plexiglas, som det var marknadsförs av detta varumärke i många år och blev en del av den normala lexikon med detta namn. En Lucite stol har en distinkt utseende eftersom det är mycket ofta transparent för en examen, vilket gör det till ett unikt val för en boyta. Stolen är ofta en konversation bit på grund av dess distinkta utseende.

Den specifika utformningen av Lucite stolen kommer variera beroende på tillverkare, liksom av det avsedda ändamålet med stolen. Dessa typer av stolar kan användas som matsalsstolar, väntrum stolar, eller ens vardagsrum stolar, beroende på storlek och komfort nivå av enheten. En Lucite stol är slitstarkt och vattenavvisande, vilket betyder att den kan användas som utemöbler också. Plasten kan lätt rengöras med en slang eller med en fuktig trasa, och medan dessa stolar kan vara dyrare än andra typer av utemöbler, de är ganska tålig och långvariga, vilket gör dem en god investering. Vissa stolar tillverkade av Lucite är ännu hopfällbara, vilket gör dem lämpliga för lagring under vintermånaderna.

Ett annat namn för en Lucite stol är ett spöke stol; stolen är mestadels öppet, vilket gör det verkar "spöklika" i vissa fall. Plasten i sig kan vara tonade olika färger för att ge stolen en mer tilltalande utseende. Stolen inte nödvändigtvis behöver vara utan textur, antingen; groparna kan tillsättas för att ge stolen mer djup, såsom kan andra funktioner som accent yta Lucite. I många fall kommer en Lucite stol har stoppning eller kuddar för att lägga till mer komfort för den som sitter i stolen.

Hela stolen kan göras från Lucite, eller Lucite kan kombineras med andra material såsom metall för att skapa en stark och tålig enhet. Metall ben eller accenter kommer att förändras både stabiliteten i enheten samt det estetiska överklagande av stolen. En del människor föredrar bara Lucite på stolen, medan andra föredrar utseendet på en tydlig stol accent med metallkomponenter. Om stolen har hjul, är det troligt att metall- eller plastdelar kommer att inkluderas också.