Vad Är National Portrait Gallery?

November 24

National Portrait Gallery i London är ett konstmuseum som helt ägnas åt porträtt av betydande historiska och kulturpersonligheter. Uppdraget för museet är att uppmuntra förståelse och uppskattning av både siffrorna i porträtten samt bruket av porträtt själv. Museet grundades år 1865, men inte få ett permanent hem till år 1889. Inträdet är gratis för alla besökare, med undantag för vissa speciella evenemang och utställningar.

Objekt i National Portrait Gallery är noga utvalda. Är historiskt snarare än konstnärliga Fokus i samlingen, så målningar målningar inte sökts med stöd om status, berömmelse eller popularitet konstnären utan om betydelsen av porträttet ämne. Generellt är porträtt väljs utifrån den historiska och kulturella betydelsen av barnvakten, särskilt om denna person har haft en betydande inverkan på den brittiska.

Inrättandet av en National Portrait Gallery berodde på arbete Philip Stanhope. Stanhope var en historiker som var intresserade av att skapa visuell dokumentation signifikanta siffror från Storbritannien. År 1865, efter att han utsågs till överhuset, begärde Stanhope medlen för att börja en National Portrait Gallery. Parlamentet biföll och gav £ 2000 brittiska pund (GBP) för sin etablering.

Mellan tidpunkten för dess bildande och året 1889, gjorde samlingen inte har en permanent hem. Det var bosatt i ett antal platser, inklusive privata hem och andra museer. Detta var en svår situation som några av de utrymmen som används för insamling inte var lämpligt, och porträtten ibland hotas av brand och skadats av översvämningar under denna tid. Under år 1889, William Henry Alexander gav tillräckligt med pengar för ett permanent hem som ska byggas för insamling. The National Portrait Gallery står fortfarande på denna plats idag, även om många tillägg har gjorts till den ursprungliga strukturen.

Detta museum har ingen entréavgift, och är alltid gratis för besökare, vilket innebär att museet måste finansieras på ett sätt som inte inkluderar entréintäkter. Särskilda händelser eller utställningar kräver ibland en entrébiljett, och vinsterna från presentbutik samt cafeterian går också tillbaka till museet. Även om dessa vinster är hjälpsam, de flesta av de pengar som driver museet kommer från regeringen, truster, begåvningar, och personliga donationer.