Hur och varför man ger feedback till anställda

March 1

Motivera medarbetare handlar om mer än karisma och vision. För att hjälpa de anställda utför sitt bästa, kommer en stor ledare ge feedback - rätt typ, vid rätt tidpunkt. Återkoppling är ett viktigt verktyg för en företagsledare, vare sig i ett litet företag eller ett stort företag.

Precis som den behöver blod, syre och näringsämnen, behöver hjärnan att ta emot kommentarer om hur den gör. Återkoppling fungerar på det emotionella systemet i hjärnan. Och det aktiverar mer än den råa känslocentrum; Det gör det möjligt för hjärnan att använda högre nivå tänkande att besluta hur man ska fortsätta göra ett bra arbete, gör det goda arbetet bättre, eller göra ändringar för att samla mer positiva svar och arbeta hårdare mot företagets mål. Dina ledaregenskaper är starkt beroende av din förmåga att ge och ta emot feedback.

Feed anställdas hjärnor genom att försöka några av följande:

 • Var specifik och aktuell. Du vill kommentera när uppgiften är fortfarande i huvudet på den anställde. Att göra det är särskilt viktigt om du arbetar mot ett specifikt mål och du vill hålla tempot uppe.

  Specifik feedback på ett effektivare sätt korrigerar eller förstärker vissa beteenden, gör det möjligt för hjärnan att fokusera på något konkret, som den gör inte från en "Atta boy!" Typ av armering. Om du bestämmer dig för att gratulera de anställda som grupp, se till att prata med var och en personligen också.
 • Montera feedback till personen. Då och då måste du ge en "klapp på axeln" av något slag, eller i vissa fall en "spark i baken" på ett subtilt men ändå stödjande sätt. För att en sådan återkoppling för att vara riktigt motiverande, ger det på ett sätt som passar bäst för mottagaren.

  Till exempel, om du vet att din anställde gillar att höra beröm och prisas framför andra, säga något högt och tydligt. Övriga anställda kan föredra att du bokstavligen (och tyst) klappa dem på ryggen när du passerar. Vissa anställda kan ens svara bäst att skriftlig återkoppling.

  En snabb "spark i byxorna" är något man gör ansikte mot ansikte, privat.

 • Anslut feedback företagets mål. Mål hjälpa hjärnan fokus. Gör dina anställda känner att hennes bidrag värderas och skapa en positiv känsla med feedback.

  Vissa arbetsgivare vill uppmuntra konkurrens, och så ser de till att hela organisationen eller avdelning ser hur alla gör. Till exempel i kundserviceavdelningen, de bokför diagram med antalet samtal service och nöjda kunder för varje kundtjänst. En snabb blick på den pågående status för varje ombud får inspirera dem inte lever upp till målet att service och tillfredsställelse.
 • Inrätta ett schema för uppföljningssamtal. En snabb memo eller e-post som lätt kan misstolkas, så fortsatte ansikte mot ansikte feedback är bäst. Plus, har studier visat att negativ återkoppling kan vara mindre stressande för hjärnan än ingen återkoppling alls; fot Därför uppföljning är särskilt viktigt för anställda som behöver förbättras.
 • Sätt ditt budskap skriftligt samt erbjuda den muntligt. Graphics har effekt, och hårda data har vikt. På ett ögonblick kan de anställda se sina framsteg - eller brist på sådan. Tillsammans med den grafiska, omfatta särskilda förbättringsförslag och erkännande av jobb bra gjort.
 • Bygg på anställdas styrkor när de lämnar negativ feedback. Genom att börja med de starka, du engagera prefrontala cortex direkt. Om du börjar med negativitet, kan informationen aldrig når frontalloben; det kan fastna i de primitiva emotionella områdena och sätta den anställde i överlevnad läge. Alltid ge förslag till förbättringar.
 • Återkoppling är en tvåvägskommunikation. Be om feedback från dina anställda på din egen prestation och på företagets policy.