Varför kan inte Belysning och Darks tvättas tillsammans?

March 5

Många tyg skötselråd anger att belysningen och skuggorna inte kan tvättas tillsammans. Denna instruktion till separat tvättstuga kan tyckas betungande, men det är viktigt om man vill ta hand om dina tyger. Det finns ett antal skäl till separata lampor och skuggorna. Det viktigaste är att se till att mörkare färger inte blöder på ljusare, vilket gör att lamporna för att färga och missfärgas i en ful sätt.

Blödning är en viktig fråga i tyg vård. Belysning och mörkrar bör alltid separeras när de är nya, som tyg färgämnen kommer oundvikligen blöda minst lite första gången att de är tvättade. Jeans är speciellt ökända för blödning, men mörka röda och andra blues kan också blöda. När mörkar såsom blues tvättas tillsammans, är en liten blödning inte en stor fråga, eftersom den inte visar på tyget. Om emellertid blues tvättas med vita, kommer blödningen fläcka de vita. Blues kan också färga röda och andra tändare färgade tyger, så vissa människor separerar sin tvätt i ytterligare färgnyanser än bara färgade och vita.

Tyg skötselråd varierar också beroende på färg. Belysning, till exempel, kan blekas för att avlägsna fläckar och missfärgningar, medan mörkrar kan inte. En lätt belastning kan även tvättas vid en högre temperatur, vilket kan vara ett bekymmer för människor som försöker sterilisera tvätt som har förorenats på olika sätt. En mörk last kräver i allmänhet en svalare temperatur, eftersom detta minskar risken för blödning, och vissa mörkrar kan kräva speciella detergenter.

När du skilja tvätten i lampor och skuggorna, bör du också vara medveten om att vissa tyger kräver särskild omsorg. Vissa tyg, till exempel, inte bör gå i torktumlaren, medan specialplagg kan kräva en mild cykel eller kallare vatten. Det är en bra idé att separera mjuka vård objekt för att se till att de inte oavsiktligt skadas i en belastning på mer robust tvätt, och du bör alltid kontrollera tvättetiketterna för att säkerställa att ett plagg inte behöver vara handtvättas.

Om du inte har tid eller lust att separera tvätten i lampor och skuggorna, bör du alltid tvätta kläderna på kall, för att minska blödningen av färgämne. Du bör också använda ett milt, generisk tvättmedel, och en normal till Tumla på tvättmaskinen. Ömtåliga plagg kan tvättas i örngott eller plagg påsar för att minska skador, och alltid torrt på medium till lågt så att plaggen inte krymper eller blekna.

  • En flaska och kopp pulveriserad tvättmedel.
  • En belastning av ljus kan tvättas vid en högre temperatur.
  • Lätt färgade kläder bör tvättas separat från mörkare färger.
  • En tvättmaskin tvätt positiva som negativa punkter.
  • Att göra en separat belastning på vita kläder kan du bleka vita, om du önskar.