Vad är Natural Tuggummi?

September 29

Generellt innehåller naturligt tuggummi främst ekologiska ingredienser, såsom rörsocker och chiclegummi. Smaker kan inkludera pepparmint, spearmint, och olika bär, liksom citrus och kanel. Vissa typer av tuggummi inkluderar naturliga socker alternativ för diabetiker, samt produktion som inte innehåller gemensamma källor födoämnesallergier såsom nötter, ägg och jäst. Användningen av organiska smaker och sötningsmedel betyder dessa produkter brukar inte pågå så länge som andra märken, men de kan utgöra ett alternativ för personer med matkänsligheter.

Brist på konstgjorda sötningsmedel

En av de viktigaste fördelarna med naturliga tuggummi för många människor är det faktum att den inte innefattar artificiella sötningsmedel, såsom aspartam. Aspartam har en ganska kontroversiell historia i många länder, däribland USA och Storbritannien. Det godkändes som en sockerersättning av Food and Drug Administration (FDA) i USA 1974, även om vissa människor har hävdat att det kan kopplas till allvarliga hälsoproblem. Som av 2012, har ingen ansedd, peer-reviewed studien visade några carcinogena egenskaper eller andra hälsofrågor för människor från aspartam, även om vissa människor fortfarande föredrar att undvika det.

Allmänna Fördelar

Vissa märken av naturliga tuggummi är utformade för chewers med allergier och andra kostrestriktioner. De kan göras fri från laktos, gluten och ägg samt jäst och soja, som alla är vanliga källor till allergiska reaktioner hos vissa personer. Vissa företag också använda "rättvisemärkta" produkter såsom sockerrör, som de köper från bönder till rimliga priser som säkerställer löpande verksamheten för båda parter.

Grunderna för många typer av naturliga tuggummi är gjorda av chiclegummi. Chiclegummi är en typ av sav skördas från regnskogsträd i Centralamerika som kallas Sapodilla träd. Rötterna till dess användning i tuggummi kan spåras tillbaka till Mayafolket och aztekerna. Företag som använder det bidra till att stödja den lokala ekonomin i Centralamerika, som hjälper till med att skydda sapodilla träd från avverkning.

Xylitol

Vissa sockerfria märken av naturliga tuggummi använda en typ av naturligt sötningsmedel som kallas "xylitol." Trots sitt konstiga namn, som kan tyckas syntetiskt, är xylitol skördas från olika frukter och lövträd. Det främjar inte karies, som många andra sötningsmedel som socker ofta gör, och tyder det faktiskt bidrar till att stärka tänderna och kämpa bildandet av plack. Medan de belopp som krävs för dessa förmåner inte praktiskt kan tas emot av tuggummi med xylitol, göra så åtminstone undviker öka karies.

Nackdelar och Kritik

På grund av bristen på konstgjorda sötningsmedel och konserveringsmedel, är det många typer av naturliga tuggummi inte hålla sin smak mycket lång. Detta är en av de vanligaste klagomålen riktas mot olika varumärken, och många människor tugga två eller tre stycken på en gång för att göra smaken längre. Chiclegummi är ganska fast och inte göra en mycket trevlig bas på egen hand, som kräver tillsatser för att mjuka upp den. Många företag använder fortfarande syntetiska tillsatser för att bilda sin gummibas, vilket kan minska en del av deras "alla naturliga" överklagande.

Att hitta det

De flesta märken av naturgummi kan hittas i "hälsokost" butiker. Stora vanliga livsmedelsbutiker kan också bära dem, men detta beror till stor del på lokala marknader och vad folk vill köpa. Köpare kan också använda online-återförsäljare för att hitta många av dessa märken, och vissa företag som producerar naturliga tuggummi säljer förpackningar direkt till konsumenter via en online skyltfönster.

  • En pinne av tuggummi.
  • En förpackning av tuggummi.
  • Aspartam används för att söta många typer av konventionella sockerfritt tuggummi.
  • Naturlig tuggummi är oftast gjorda av chiclegummi och rörsocker.