Att leva med en insulinpump

September 22

Först av allt, vad är en insulinpump? Tja, det är en anordning för diabetespatienter. Den pumpar rally insulin i patienten utan att patienten att upprepade gånger sticka sig själv med en nål och om igen varje gång han behöver insulin. Det är bara en prick och nålen stannar i patienten i dagar. Insulinpumpen gör det så att patientens kropp har precis rätt mängd insulin hela dagen lång. Användaren kan programmera pumpen så att den fungerar på ett användbart nivå för hans behov.

De fina delarna av att ha en insulinpump är att insulinet fått är förutsägbar och justerbar, eftersom insulinet pumpen ger är tillräckligt snabbt för att agera när som helst patienten önskar äta, sova, eller motion. Med en insulinpump, kan patienten äta vad hon vill utan att det finns återverkningarna av spetsade blodsocker. Det finns vissa nackdelar med att använda en insulinpump, dock. Till exempel är insulinpumpen extremt dyrt och kan komma i vägen för en aktiv livsstil, eftersom det är skört och besvärligt. Vissa verksamheter måste elimineras eller justeras så att insulinpumpen kan gå tillsammans med personen så ofta som möjligt.

Insulinpumpen kan tas bort från en person ibland, till exempel när du spelar en sport, men det kan bara kopplas bort för ungefär en timme (du måste ta reda på exakt hur mycket tid som fungerar för dig på egen hand). Du kanske också måste ge dig själv en bolus, eller booster extra insulin, innan du tar av pumpen. Ibland kan det göras efter att du har utövat lite. Det finns de som föredrar att hålla det på hela tiden, dock.

Det finns massor av sätt att bära en insulinpump. Ett förslag som jag har hört talas om är att sy en baby strumpa i fickan eller på dina byxor så att pumpen kan hållas säkert på din person. Om slangen inte är synlig, kan insulinpumpen ofta misstas för en personsökare. Om du är kvinna, kan du placera din insulinpump i din bh eller mellan dina bröst, fast på din behå. Du kan lämna insulinpumpen i en av dina strumpor, och en del kläder gjorda för tonåringar och barn har fickor för MP3-spelare som är perfekt storlek för en insulinpump.