Vad är en Power skruvmejsel?

December 12

En skruvdragare är en skruvmejsel som använder någon form av kraftkälla för att utföra arbetet med skruvdragning, snarare än att förlita sig på människans muskler. Skruvdragare fungerar i allmänhet under elkraft, och medan de kan använda vanligt vägguttag ström, batteridrivna verktyg med mycket vanligare. Batteridrivna skruvdragare kan använda standardbatterier men är ofta utrustade med en dedicerad uppladdningsbart batteri. Dessa verktyg har blivit mycket vanliga och är en favorit för entreprenörer, snickare, och gör-det-själv-entusiaster världen över.

En typisk sladdlös skruvdragare är standard för alla skruvdragare. Dessa verktyg liknar ofta en vanlig skruvdragare, med ett pistolgrepp konfiguration och ett batteri som ligger på botten av handtaget. De flesta verktyg av denna typ är försedda med en chuck-system, som ett standardborr, vanligen manövreras för hand, som tillåter snabbt byte av bitar. Bits för en skruvdragare finns i ett stort utbud av storlekar och former. Standard slitsade och Phillips skruvmejslar är i allmänt bruk i hela världen, men dussintals andra former är möjliga, t.ex. sexkantsbits, stjärnbitar, fyrkantiga bitar och även triangelbitar.

En annan typ av makt skruvmejsel är inline skruvdragare. Denna typ av sladdlösa skruvdragare är konfigurerad ungefär som en vanlig skruvmejsel, men med en förstorad handtag som rymmer batterier, som kan vara vanliga engångs eller laddningsbara celler eller en dedikerad uppladdningsbart batteri. Dessa typer av motordriven skruvdragare i allmänhet inte har en chuck för att hålla bitar, men fortfarande blir möjligt att ändra bitar genom en enkel snäppfunktion.

Många moderna versioner av dessa verktyg har andra funktioner. Den mest grundläggande av dessa är förmågan att reversera riktningen med en enkel knapp eller omkopplare. De flesta inline sladdlösa skruvdragare kan låsas för att fungera som en vanlig människa som drivs verktyg om batterierna misslyckas. Professionella och andra avancerade verktyg kan ha andra funktioner, som möjligheten att lagra bitar på verktyget, extra batterier, lång batteritid, justerbara hastigheter, och svänga delar för svåråtkomliga platser och arbetsbelysning.

Alla standard borrmaskin med en justerbar hastighetskontroll kan användas som en skruvdragare. Genom att helt enkelt sänka hastigheten av borren, som i allmänhet arbetar vid mycket högre hastigheter än en typisk kraft skruvmejsel, och med hjälp av en utbytbar skruvbits, kan en borrmaskin snabbt omvandlas för användning i att driva skruvar. Dessa verktyg kräver ofta en chuck för att ändra bitar och förlora en del av den snabba förändringen förmåga dedikerade sladdlösa skruvdragare men fortfarande presterar mycket bättre än gammaldags mänskliga drivna modeller.

  • Skruvdragare kan likna en borrmaskin.
  • En typisk sladdlös skruvdragare är utrustad med en chuck-system för att säkra bitar.