Vad är spanska Möbler?

December 11

Enkelt uttryckt, spanska möbler är möbler som lånar design från kulturen i Spanien, eller i Latinamerika i allmänhet. Möbeln kan ofta har komplexa och genomarbetade mönster ristade eller gjuten in i materialet. Många, kanske de flesta, är olika typer av spanska möbler gjorda för att vara tung, vilket resulterar i deras hållbarhet och hållbarhet.

Som med många hus inredning, är det primära materialet för spanska möbler trä, med företräde lutar åt mörkare nyanser. Detta är kanske en spegling av de rika och ofta festkultur det spanska folket. Några av skogen som valts för möblerna inkluderar valnöt, mahogny, ek och cederträ. Tillämpa ett tunt lager lack kan också lägga glans till möbler och hjälper till att hålla den från att försämras snabbt.

Bortsett från att använda trä som det primära materialet, använder spanska möbler även andra material såsom sköldpadda och ostronskal, elfenben och metall för att ge en kontrast till den djupa färgen på träet. Traditionella fönster var utrustade med skalen istället för glas att ge avskildhet, men ge genomskinlighet. De bord, stolar, och kistor, å andra sidan, kan förgyllda med tunna ark av metall för att ge mer elegans till möbler. Metaller såsom silver kan också användas för förgyllning, om inte som det primära materialet för vissa bitar som stolar och bord som är avsedda för utomhusbruk.

En annan utmärkande karaktär spanska möbler är formen, eftersom bitarna brukar vara stora och skrymmande. Stolarna, till exempel, vanligtvis har breda och höga ryggstöd, medan benen är också tjock. Skåpen och kistor är också generellt stora, tilldela ett stort utrymme för att innehålla objekten. Även dörrarna är ofta hög och bred, vilket ger en rymlig duk för de graverade mönstren.

Spanska evenemang och festligheter är ofta inspirations för gravyrer. Dessa kan bestå av scener av tjurfäktning, courtships och andra festligheter är unika för den spanska kulturen. Religiösa bilder kan också användas för de mönster, på grund av den medborgar € s romersk-katolska tro. Bilder av klockor, kors, och även de olika ansikten helgon kan ristade in i trämöbler eller broderade i trasor.

Man kan också konstatera att användningen av levande och rena färger att dekorera spanska möbler, en likhet som de delar med muslimsk-inspirerade möbler, eftersom den senare en gång härskade över Spanien. Denna färgklick kan också vara en återspegling av de oftast jovialisk och passionerade temperament av det spanska folket. Färger av rött och guld toner är gemensamma favoriter för tyger och färger som kan lägga mer till karaktären av spanska möbler.