Hur fixar jag en kran?

December 4

Det första steget som behövs för att fixa en kran är att bestämma vilken typ av kran i fråga. Du kan ha en av fyra grundläggande kran typer: kompression, kassett, skiva, eller boll. Det är ibland möjligt att fastställa en kran genom att ersätta en eller två slitna komponenter. I vissa fall kan det vara nödvändigt att byta ut hela ventilmekanismen för att fullborda reparationen. Du kan ofta fixa en kran med bara en skruvmejsel, tång och en begränsad mängd VVS kunskap.

Som en allmän regel, kranar med två handtag utnyttjar antingen en kompression eller ventilmekanism skivtyp. Dessa mekanismer utvecklas normalt droppar från pipen av kranen och är något komplicerad att reparera. En enda handtag kran sannolikt anställa antingen en boll eller patronventilmekanism, även om vissa kan utnyttja en skivmekanism. Dessa mekanismer utvecklar vanligen en läcka vid basen av den kran handtaget istället för pipen. Om du inte kan fastställa den exakta typ av kran, är det förmodligen bäst att ta hela ventilenheten till en järnaffär för ett expertutlåtande innan de köper reservdelar.

Om din kran använder en komprimerings typ av ventilmekanism, kommer den typ av reparation bestämmas genom placeringen av läckan. Läckor under handtaget kommer att kräva ersättning av förpackningsmaterialet som typiskt består av en bricka, O-ring, eller någon typ av garn. I vissa fall kan det endast vara nödvändigt att dra åt packningsmuttern sig att stoppa läckan. Om vatten droppar från kranen pipen, kommer du antagligen behöva byta ventilsätet, sätesbrickan, eller båda dessa komponenter för reparationen. En vanlig kran reparationssats innehåller normalt alla de delar som behövs för att fixa en kran av denna typ.

Kranar innehåller en ventilmekanism patron stil vanligtvis utvecklar en läcka när O-ringen av patron stammen blir sliten eller trasig. I vissa fall måste hela kassetten bytas för att stoppa läckan. Vid reparation en patron kran, måste du vara noga med att använda delar som matchar de ursprungliga komponenterna exakt. Reservdelar för patron typ kranar är vanligtvis tillgänglig på byggvaruhus och stora järnaffärer. Komponenterna i vissa typer av patron kranar kan dock behöva vara special beställas innan kan göras reparationen.

Skiv typ kranar har både in- och utloppstätningar som kan misslyckas och orsaka läckage under handtaget. Sediment kan också bygga upp i inloppet och hindrar ventilen från att stängas ordentligt. Om en skiva kran droppar, måste du använda ättika för att ta bort byggt upp sedimentet i inloppsöppningen. Om vatten läcker under handtaget, kommer båda tätningarna sannolikt behöver bytas. Efter att ha avslutat de nödvändiga reparationerna, se till att stänga av vattentillförseln igen långsamt för att förhindra skador på den keramiska skivan som ligger i ventilen.

Kranar som utnyttjar en ventilenhet kultyp kan utvecklas en läcka vid handtaget eller pipen. Ifall läckaget sker på handtaget, kan det vara möjligt att reparera kranen genom åtdragning av justeringsringen placerad under handtaget. Om läckan kvarstår kan du behöva byta själva handtaget. För att reparera en läcka kommer från pipen, kommer det förmodligen att bli nödvändigt att köpa en ersättningssats och installera nya ventilsäten, fjädrar och brickor. En specialdesignad verktyget typiskt ingår i reparationssatsen för att hjälpa dig att göra nödvändiga reparationer.

  • Många läckande kranar kan repareras med bara en tång och en skruvmejsel.
  • O-ringar kan användas för att täta anslutningar.
  • Läckande kranar är ett vanligt VVS-problem.