Vad är Coq Au Vin Jaune?

December 1

Coq au vin jaune är en variant på det traditionella coq au vin. En maträtt som vanligtvis innebär en kombination av rött vin, champinjoner, bräserad kyckling, lök, saltade fläsk och kryddor, coq au vin är en av de mest kända franska-inspirerade rätter. Coq au vin jaune är en liknande maträtt, gjort med gult eller vitt vin istället för rött. Tekniskt, coq au vin jaune framställs med användning vin jaune vin, som vanligtvis finns i den franska regionen Jura. Oftare än inte, dock amatörer och erfarna kockar använder någon vit eller gul vin som finns tillgängligt.

Denna rätt är vanligtvis känd som en gryta eller gryta. På grund av dess typiska hjärt smak, coq au vin är traditionellt serveras på vintern. När görs med vitt vin, dock skålen kan omvandlas till en ljusare våren eller sommaren skålen. Den ljusare färg och ljusare, sötare smak av coq au vin jaune gör det ett lätt val för varma sommarkvällar.

Vin jaune jämförs ofta med sherry på grund av dess söta, fruktig smak. Den är gjord av Savignon druvan. Eftersom det är ganska dyr och ganska svårt att komma med, kan en vanlig vit vin ersättas i coq au vin jaune recept. Om genomförbara, många kockar kommer att använda en billigare vin för majoriteten av skålen, toppade det med ett litet glas traditionell vin jaune nära slutet av sin tillagningstid.

En annan viktig del av coq au vin jaune som varierar från standard coq au vin är tillsatsen av murklor. Dessa svampar är mycket eftertraktade och kan vara ganska dyra. Eftersom den specifika svampen inte växer överallt, som har murklor plockade och skickas inom ett dygn är en mycket dyr företag. Använda standard svampar i coq au vin jaune är acceptabelt, även om smak och arom kommer att vara något av.

Den meatiest inslag i denna maträtt är kyckling. Denna poulty traditionellt bräserad när de används i någon coq au vin. Eftersom det är marinerad, stekt och sauteed, plockar kycklingen upp en distinkt rökig smak. Efter kycklingen är stekt, det kastas i potten med ytterligare ingredienser. Ibland morötter, är vitlök och konjak till, bland andra ingredienser. Både standard och coq au vin jaune är färdig med ett lagerblad garnering.

Som de flesta traditionella franska rätter, är coq au vin parat med en dricka vin som kan avnjutas under middagen. Att njuta av måltiden till fullo, kockar och franska köket experter rekommenderar betjänar skålen med vin. Ett rött vin typiskt paras med traditionell coq au vin, medan ett vitt vin sannolikt skulle paras ihop med coq au vin jaune.

  • Stadig coq au vin jaune typiskt äts på vintern.
  • Murklor används typiskt för att göra coq au vin jaune.
  • Vita knappmushrooms kan användas i coq au vin jaune, fastän murklor är föredragna.