Vilka är de tecken på laktosintolerans i småbarn?

January 3

De vanligaste tecknen på laktosintolerans i småbarn är typiskt magen kramper, gas och diarré. Dessa symtom ofta presentera sig mellan 30 minuter och några timmar efter att ett litet barn har förbrukat en mejeriprodukt. Vissa småbarn kanske inte har dessa symptom till så stor grad som andra eftersom laktosintolerans nivåerna varierar med varje barn. Det är möjligt för många laktosintoleranta småbarn att kunna ha små mängder mjölk utan problem, medan ens en minut belopp i andra kunde sätta på allvarliga symptom.

Laktosintolerans hos småbarn bör diagnostiseras av en läkare innan en förälder gör bort med mejeriprodukter. Vid misstanke om laktosintolerans är, kan det vara en bra idé för föräldrar att hålla koll på hur ofta mejeriprodukter som förbrukas av deras barn och hur lång tid efteråt innan symptomen upplevdes. Denna information kan hjälpa läkare att avgöra om Lactosetolerans kunde orsakar problemen. En läkare kan sedan göra några tester för att bekräfta sina misstankar.

Läkare utför vanligtvis en serie enkla tester för att diagnostisera laktosintolerans hos småbarn. Det första testet utförs generellt handlar om att ha toddler snabbt under några timmar och sedan konsumerar något som innehåller laktos. Blodsockernivåer samplas efteråt för att se hur lätt laktosen är rötas. Efter detta test kan en väte utandningsprov och en surhetsgrad prov pall utföras. Höga nivåer av väte i andetag indikerar normalt osmält laktos, som gör höga nivåer av syra i avföringen.

Behandla laktosintolerans hos småbarn är i allmänhet mycket enkel. Undvika livsmedel som innehåller laktos, vilket inkluderar mejeriprodukter, krävs en majoritet av tiden för att eliminera symptom. Föräldrar måste noga undersöka deras barns reaktion på laktos för att avgöra hur mycket, om någon, kan laktos tillåtas. Mjölkprodukter är en viktig källa till kalcium i kosten för en vanlig människa, så det är viktigt att föräldrar till laktosintoleranta småbarn ge en annan kalciumkälla. De flesta gröna grönsaker och vissa typer av fisk anses acceptabla substitut.

Merparten av tiden, behöver symtom på laktosintolerans i småbarn inte ytan förrän cirka tre års ålder. Laktosintolerans är inte alltid ett livslångt problem. Bebisar som får diagnosen som laktosintoleranta brukar kunna tolerera mejeri när de blir äldre. Många småbarn och barn som drabbas kan också så småningom växa ur den och konsumera mejeri utan problem senare i livet.

  • Magen kramper och diarré efter att ha förtärt mejeriprodukter kan vara tecken på laktosintolerans.
  • Vissa barn har en allergi eller känslighet för laktos som finns i mejeriprodukter.
  • Mjölk innehåller laktos, en typ av socker.