Vad är amatory Fiction?

January 1

Amatory fiction är en litterär genre har sitt ursprung i Storbritannien, som var populär i slutet av 17-talet och vidare in i 18: e århundradet. Amatory fiktion anses av många ha predated romanen, och kanske fälls romantik romanen. Liksom romaner, som senare skulle komma att bli en mycket populär genre av litteratur, fokuserade amatory fiktion på romantiska känslor och sexuell kärlek.

I sitt arbete, författare av erotisk skönlitteratur utforsgenusrelationer, känslomässiga önskningar och de vedermödor romantiska situationer. Genom deras ämne, författare av erotisk skönlitteratur skapade kommentar på frågor som bedrägeri, lusta, lojalitet, oskuld, och äktenskap.

I den meningen att de flesta verk amatory fiktion följer samma väsentliga plotline, och presentera samma inställning till romantiska relationer, kan amatory fiktion betraktas som en formel genre. Mest amatory fiktion börjar som en berättelse om kärlek och romantik, och slutar som en berättelse om ångest och sorg av romantiska relationer.

Framväxten av amatory fiktion i sig kan betraktas som en kommentar av slag, på genusrelationer i 17th och 18th century England. Amatory fiction skriven främst av kvinnor för en kvinnlig publik. Kvinnor var troligen de enda människor att läsa erotisk skönlitteratur, och säkerligen de enda människor att uppskatta de teman som presenteras i den. Detta beror på att de flesta amatory fiktion presenterade kvinnlig karaktär som ett offer för manschauvinism och misshandel.

Den typiska arbete amatory fiction presengenusrelationer genom en fiktiv eller delvis fiktiv romantisk berättelse. Under hela handlingen, är kvinnan framställs som att vara full av tillit och kärlek, och redo att erbjuda den kärleken till en man. Mannen, i de flesta fall, avbildas som ser kvinnan som något annat än ett objekt på vilken man agera ut sin lust, varefter han sannolikt kommer kasta henne åt sidan. Genom presentationen av dessa teman, skapar amatory fiktion en social kommentar om genusrelationer, demonisera den manliga, och presentera den kvinnliga som en martyr.

En affär är en romans där avsikter avser nästan uteslutande till lust och kärlek. Å andra sidan, äktenskap i 17: e och 18: e århundradet Britannien var en situation där fastighets kom in i bilden. Kvinnor kunde inte äga egendom under denna tid. Använda äktenskapet som inställningen av berättelsen kan ha komplicerat skildringen av kvinnor som oskyldiga offer, eftersom äktenskapet vid den tiden var monetärt fördelaktigt för många kvinnor. I amatory fiktion, kunde män som lurade kvinnor i kärleksaffärer inte benådas på grund av logiska eller finansiering.

Tre kvinnliga författare utmärkte sig genom sina verk amatory fiktion. Dessa var Eliza Haywood, Delarivier Manley, och Aphra Behn. Dessa tre författarna var kända i sin tid som Fair triumviratet av Wit. Kritiker av amatory fiktion, även de som fördömde genren på grunderna av religion och social anständighet, ofta kallad dessa kvinnor som The Naughty triumviratet.

  • Amatory fiction kan ha varit föregångaren till romaner.
  • Storbritannien gav upphov till amatory fiction.
  • Amatory fiktion ofta slutar i sorg.