Vilka är de olika typerna av kräkning behandling?

January 10

Emes, eller kräkningar, inträffar för ett antal olika skäl; kräkning behandling ges endast för en del av dem. Till exempel är en av de vanligaste orsakerna till kräkning bland unga vuxna i USA överdrivet intag av alkohol; i dessa fall, särskild behandling i allmänhet inte är påkallad. När kräkning behandling är indicerad, som i fallet med kemoterapi-inducerad kräkning eller åksjuka, specifika läkemedel som kallas antiemetika ordineras att stävja illamående och kräkningar.

Kräkningar behandling består ofta av två separata komponenter, behandling av orsaken till kräkningar och behandling av dess effekter. Det finns många olika skäl en person kan kräkas, inklusive ett antal sjukdomar i mag-tarmkanalen, inklusive sådana saker som gastrit, gastroenterit, pankreatit, appendicit, overeating, och matförgiftning, bland andra. Några fall av kräkning är relaterade till störningar i sensoriska system, såsom Meniereâ € s sjukdom och åksjuka.

Andra orsaker till kräkning inkluderar problem i hjärnan, såsom hjärnskakning, migrän och tumörer, virala eller bakteriologiska sjukdomar som influensa och biverkning till läkemedel, såsom de som används vid kemoterapi. Metabola störningar som uremi, hypoglykemi och hyperglykemi kan också orsaka kräkning, vilket graviditet. Det är inte heller ovanligt att människor spyr bara för att någon nära dem har kräkts, eller när de möter en särskilt motbjudande syn eller arom.

Upprepad kräkning kan få betydande negativa effekter på kroppen, för som är en av de första uttorkning och elektrolytrubbningar. Bebisar, som ofta kräkas utan någon uppenbar anledning, måste övervakas noggrant och uppblött när de spyr, och uttorkning kan vara ett bekymmer för äldre människor också. Den höga koncentrationen av syra i spyor kan förstöra tandemaljen när kräkningar är riklig eller ofta, och matsmältningsenzymer som finns i spyor kan också bidra till försämring av tandköttet. Kräkningar långsiktigt kan också orsaka erosioner i matstrupen eller tårar i sin mucosal skydd. I varje fall av kräkningar, finns det en risk att kräkas kan införas in i lungorna.

När kräkning orsakas av fysiska sjukdomar som de som nämns ovan, eller ett psykologiskt problem som bulimia nervosa, är den underliggande orsaken behandlas. I dessa fall ingår kräkning behandling itu med de negativa effekterna av kräkning, såsom uttorkning och elektrolytrubbningar. När kräkning orsakas av åksjuka, eller är en reaktion på receptbelagda läkemedel, såsom de som används vid kemoterapi, kräkning behandlingen består i allmänhet av förskrivning antiemetika för att förhindra reaktionen och illamående som vanligen följer det. Dessa mediciner hämmar receptorer i hjärnan som inducerar komplex serie av muskelsammandragningar som leder till kräkningar och inkluderar dopaminantagonister, cannabinoider, antihistaminer och antikolinergika.

  • Upprepad kräkning kan få betydande negativa effekter på kroppen.
  • Individer som har kräkningar flera gånger under loppet av ett par dagar kan uppleva uttorkning.
  • Kräkning kan användas för att behandla ihållande kräkningar vid kemoterapi patienter och de som lider av åksjuka.
  • Blindtarms orsakar ofta kräkning.
  • Sjukdomar i mag-tarmkanalen kan leda till kräkningar hos vissa personer.
  • Emes kan orsakas av psykologiska problem såsom bulimia nervösa.