Vad är en Internet Information Server?

July 10

Internet Information Server (IIS) är webbserver programvara från Microsoft. Sedan första utgåvan, har IIS utvecklats från en mycket grundläggande webbserverprogrammet till en komplex plattform som kan utföra många olika funktioner. Vissa tidigare versioner av programmet har kritiserats för att ha svaga säkerheten, men Microsoft har försökt att motverka denna uppfattning i senare utgåvor. De senaste versionerna av IIS är mycket en modul, delning funktionalitet i olika komponenter.

När du kör, lyssnar Internet Information Server för förfrågningar från webbläsare och svarar med lämpligt innehåll. Alla versioner av IIS stöder standarden Hypertext Transfer Protocol (HTTP), och många har stöd för ytterligare protokoll som File Transfer Protocol (FTP). Vissa versioner av programvaran ger stöd för e-posttjänster, och de senaste versionerna har en annan arkitektur som kan stödja tilläggsprotokoll. Med undantag för de första revideringar, IIS stöder generellt mer avancerade funktioner inbyggt eller genom användning av ytterligare programvarukomponenter.

Microsoft släppte den första versionen av sitt Internet Information Server den 12 februari 1996 som en gratis nedladdning för Windows NT 3.51. Releasing IIS utan kostnad var en taktik som syftar till rivaliserande Netscape Communications, som sålde sin egen server programvara. Den uppsättning funktioner för Internet Information Server expanderade snabbt, och ytterligare två versioner släpptes i slutet av 1996. IIS 3.0 var en större utgåva, inklusive stöd för en ny teknik som kallas Active Server Pages (ASP) som tillät kod inbäddad i en webbsida sida som skall köras direkt i servern.

Vid sekelskiftet hade Microsoft besegrade Netscape och IIS hade säkrat nummer två plats i webbservern marknaden, bakom öppen källkod konkurrent Apache . Några började ifrågasätta säkerheten i Internet Information Server, dock. Två framträdande maskar, smeknamnet Code Red och Nimda, smittade hundratusentals webbservrar som kör IIS och förblev en olägenhet för år. Det fanns lyser storföretag som använder IIS för att undersöka alternativ för att skydda sin dator infrastruktur.

Som svar på dessa frågor, Microsoft agerat för att öka säkerheten i version 6 och 7 i IIS, som skyltas Internet Information Services. Dessa versioner dela serverns funktionalitet i olika komponenter, vilket gör att endast nödvändiga delar av servern vara igång vid varje given tidpunkt och minska det potentiella antalet sårbarheter. IIS 7 och 7,5 är mycket modulärt, med även kärn delar av server uppdelning i olika tjänster. Förutom att öka säkerheten, tillät denna design val tillägg som ska skapas och installeras, erbjuder en hög nivå av anpassning till nätverksadministratörer.

  • Racks av servrar.