Vad är balningstråd?

August 18

Balningstråd en stark men relativt flexibel typ av tråd som kan användas i ett antal olika sätt. Ibland kallad gårds tråd, var det först utvecklades för strikt jordbruksändamål. Men det faktum att tråden är relativt lätt att manipulera har lett till emballagetråd bli en stapelvara i den arsenal av många gör-det-självare.

Ursprungligen var emballagetråd som används för att binda olika typer av lösa gräs och grödor, såsom hö, till fasta balar. Detta är fortfarande sant idag. Emballagetråd är det som håller ihop höbalar, olika typer av gräs och halm. Medan emballagetråd var en gång appliceras manuellt, är balningsmaskiner ofta används idag för att komprimera ärendet till en fast kvadratisk eller rektangulär enhet och sedan placera fyra eller fler band av emballagetråd runt enheten. Slutresultatet är att balen lätt transporteras med liten eller ingen oroa bryta upp.

Balningstråd också utnyttjas i ett antal snabb fix applikationer. Eftersom tråden är relativt billigt men mycket robust, kan skära sektioner med enkla avbitare ge det perfekta materialet för ett tillfälligt plåster jobb. Emballagetråd kan användas för att snabbt korrigera ett hål i en kedja länk staket eller binda upp en lös ljuddämpare på ett fordon. Runt huset, kan emballagetråd användas för att hänga tunga saker på en vägg eller tillfälligt lappa en skadad fjädermekanism på en skärm dörr. De användningar av emballagetråd begränsas bara av fantasin hos slutanvändaren.

Emballagetråd finns på de flesta byggvaruhus. Farmerâ € s kooperativ och valutaaffärer också ofta bära den i enstaka rullar som är idealiska för användning runt huset. Tråden kan också beställas i bulk för användning med höbalar. Medan hållbara, är denna mjuka tråd relativt billig, vilket gör det ännu mer attraktivt för användning med snabba lösningar.

  • Avbitartång används för att skära tråd.