Vad är en voljär?

July 14

En voljär är en inneslutning som är avsedd för förvaring av fåglar. Voljärer är mycket större än konventionella fågelburar, vilket gör att fåglarna att flyga och främja en mer naturlig livsstil. Byggandet av voljärer så får du 1800-talet, då flera djurparker konstruerade voljärer som attraktioner att dra besökare.

Förutom att bli sedd på djurparker är voljärer används också av privata fågel uppfödare och fågelentusiaster, och av organisationer som ras utrotningshotade arter. Genom att hålla hotade häckande par i en voljär, kan fåglarna skyddas utan växer alltför vana vid människor, se till att de och deras unga kommer att ha en bättre chans att överleva i det vilda. Vissa voljärer för uppfödning i fångenskap av utrotningshotade djur är ganska stor för att ge fåglarna massor av utrymme att ströva omkring.

Utformningen av en voljär är oftast tillräckligt stor för att tillåta minst en person att stiga in för underhållsåtgärder och för att kontrollera om fåglarna. Strukturen kan vara placerad utomhus eller inomhus, beroende på tillgängligt utrymme och klimatet. En utomhus voljär har ofta ett skyddat område, så att fåglarna kan ta sin tillflykt i dåligt väder, medan inomhus voljär kan ha en renslucka till en säker utomhus område så att fåglarna kan få frisk luft.

Mesh eller glasväggar kan användas i konstruktionen av en voljär. Mesh främjar luftcirkulationen utan att låta fåglarna att fly, medan glas kan användas för ökad klimatkontroll, och för att skydda fåglarna från smittämnen. I djurparker, vissa voljärer har en inhägnad inuti voljär så att besökare kan kliva in i voljär utan att komma i direkt kontakt med fåglar, hålla fåglarna säkra från skada.

Flera problem har till behandlas i utformningen av en voljär. Luftcirkulationen är viktigt för hälsan, och dränering är också kritisk, liksom golv som kan rengöras eller lager med utbytbara strö. Tillhandahållande av utfodring och dricka stationer är en annan aspekt av voljär konstruktion, så är byggandet av en berikad inre miljö som inkluderar grenar, träd, hål och andra platser för fåglar att utforska så att de inte blir uttråkad eller frustrerad i fångenskap. Stora voljärer är ofta anlagda med buskar, träd och växter som är säkra för fåglarna.

Flera företag tillverkar voljär kit där människor kan för att göra hemmet voljärer. Det är också möjligt att bygga en från grunden, antingen med hjälp av en entreprenör, eller självständigt. För människor som inte har en stor erfarenhet med att hålla fåglar, kan det vara en god idé att konsultera en lokal fågel myndighet för att få råd och tips om voljär konstruktion.

  • Voljärer är tillräckligt stora för att tillåta fåglar friheten att flyga.
  • Aror får vara med i en voljär.