Ignorerar Punkt Marks när du klistrar in

November 14

Sharon har text där information separeras med stycketecken. Hon vill kopiera den till en enda cell i ett Excel-kalkylblad, men när hon försöker klistra in informationen, separerar Excel informationen i olika celler baserat på stycketecken.

Detta beteende (erkänna stycketecken som början på en ny bit av data) är normalt i Excel. Det finns emellertid ett enkelt sätt att närma sig problemet. Gör så här:

  1. I Word eller vad är din källa program, kopiera önskad text till Urklipp. (Markera den och trycka på Ctrl + C kommer att göra bra.)
  2. I Excel, markera cellen där du vill att informationen klistras.
  3. Tryck på F2. Detta växlar till redigeringsläge för cellen, och du bör se insättningspunkten blinkande i formelfältet.
  4. Tryck på Ctrl + V för att klistra in information från Urklipp.

Det är allt; informationen klistras in i den enda cell. Detta fungerar eftersom du var i redigeringsläge innan du gjorde pastan, så allt var gjort i den valda cellen snarare än att gå igenom Excel normala importfilter.

ExcelTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Excel utbildning. Detta tips (3164) gäller för Microsoft Excel 97, 2000, 2002, och 2003. Du kan hitta en version av detta tips för menyfliksområdet i Excel (Excel 2007 och senare) här: Ignorera Punkt Marks när Klistra.