Vad är en Red Oak Tree?

November 10

Den röda ek finns i flera olika arter. Varje art varierar beroende på dess infödda livsmiljö och dess beskrivning. Den nordliga rödek, Texas rödek, Södra rödek, och mexikanska rödek är bland de mest populära i denna familj. Den nordliga rödek, som namnet antyder, är vanligt förekommande i östra Nordamerika, medan Texas och södra röda ekar finns i hela södra. Den mexikanska rödek är en av de mest populära träd i Mexiko.

Det vetenskapliga namnet på norra röda eken är Quercus rubra. Som tidigare nämnts är det vanligt i den nordöstra delen av USA, men kan hittas så långt söderut som Georgien. Det är också naturligt i de sydöstra försyn i Kanada - och så långt österut som Nova Scotia. Det är ett lövträd som kan växa 50-140 fot (15,2-42,7 m) i höjd med en stam som kan nå tre (0,9 m) till sex fot (1,8 m) och har en spridning på 50 till 75 meter ( 15,2-22,9 m). Om det växer i naturen, kommer det att vara på större sidan av spektrumet.

Den nordliga röda eken växer snabbt och kommer att överleva i en mängd olika markförhållanden; Men föredrar att vara nära stream eller flodbäddar. Det är ett lågt underhåll trädet och kan leva upp till 500 år under de bästa förhållanden. Den kontrollampa tecken på att ett träd är en nord röd ek är genom en noggrann undersökning av dess bark. Barken på hela stammen har åsar med ränder som visas nästan blanka ner i mitten.

Bladen av norra röda eken är mörkgröna i färgen med en grå nyans under. Varje blad har sju till 11 tips som pekas kraftigt och sväng rödbrun under hösten månaderna. Även ekollon inte kan visas i överflöd, tills trädet är nästan 40, kommer trädet kasta sin andel av dem i höst. Ekollonen är vanligen ca 1 tum (2,54 cm) långa och rund i formen med ett platt lock.

Den Texas rödek, även känd som Quercus buckleyi eller den spanska Ek är älskad för sin tolerans mot torka och värme. Mindre än den norra rödek, kommer det oftast att växa till 30 eller 40 fot (9,1 till 12,2 m) höga med en lika spann för sin bredd. Barken färgas rött och verkar ha skalor, liknande en ödla. De mörkgröna blad av Texas rödek är ungefär tre inches (7,6 cm) bred med 6:55 poäng. De ekollon har mörka ränder och är ungefär en tum (2,54 cm) i längd.

Den sydliga rödek, även kallad Quercus falcate, kommer att växa till att bli (24,4 m) ca 80 meter hög. Barken har inte de djupa åsar som norra rödek och är oftast grå till färgen. Varje blad är formad som ett päron och har vassa spetsar, liksom de andra röda ekarna. Ekollon på södra rödek är små, bara ½ tum (1,2 cm) lång och mycket tunnare än de andra. Träet används ofta för timmer, eftersom det är mycket stark.

Den mexikanska rödek eller Quercus canbyi kan nå höjder upp till (18,3 m) 60 fot. Blasten beskrivs som tardily lövfällande; i själva verket har en del hänvisat till det som vintergröna, eftersom det håller sina blad nästan hela året. Varje ny tillväxt är röd till färgen och det visar en rik röd i höst månaderna. Bladen är finare i konsistensen och har vissa tandning eller punkter. Det är också en tålig art av träd.

  • Röda ekar fäller sina ekollon i höst.