Vad är en Red Iguana?

June 15

Den röda leguan är en medlem av Iguadnidae familj som har sett en enorm vinst i popularitet på grund av dess unika röd nyans. Vad många inte inser är att den röda leguanen är en variant av den gemensamma grön leguan. Den röda färgen är resultatet av en selektiv avel process med inriktning på manipulation av den färg-genen. Färgning kan variera från en liten röd eller orange nyans till en djärv röd färg, alla med svarta ränder eller skuggning som tenderar att mörkna på svansen. Undersidan av röda leguan kommer typiskt att ha några spår av grönt, även om mängden kan variera från några små fläckar till en helt grön nedre halvan.

Både den gröna och röda leguan kan få mycket stora, vilket kan vara en faktor för dem som överväger en för ett husdjur. Några av de större arterna kan växa till en imponerande 7 fot (2 m) och väger nästan 18 pounds (8 kg). Hanar av arten tenderar att växa större än honorna och kan normalt identifieras genom en större hakpåse och rygg krön. Hanar har också en utbuktning bakom ventilen, som innehåller de reproduktiva organ.

Både manliga och kvinnliga leguaner har en rad med ryggar som börjar vid basen av skallen och slutar vid den punkt i svansen. Kroppen av en leguan är smal, lång och täckt av mjuka fjäll. De har också fem långa tår med relativt vassa klor för att hjälpa dem med att klättra i deras naturliga miljö.

En annan egenskap hos leguaner är deras rad av vassa tänder, som de använder för att äta en varierad kost bestående av blad och blommor. Medan en vuxen iguanaâ € s kost är mestadels växtätande, kan unga leguaner äter insekter som främsta näringskälla. Några av ett iguanaâ € s hydrering kommer från dricksvatten samlas på bladen, men den främsta källan till vattenintaget är genom maten den äter.

Medan den röda leguanen är ett fenomen som finns i avelsprogram fångenskap, är den gemensamma grön leguan hemma i Central- och Sydamerika. Gröna leguaner föredrar områden som har både träd och en vattenkälla, och är ofta siktade längs floder och träsk. I sin naturliga miljö, dessa leguaner är en social art som tenderar att leva i grupp. Män tenderar att vara territoriella och kan hittas kämpar för de främsta Basking fläckar.

I fångenskap, grön och röd leguan är vanligtvis lätt att hålla; de gör dock kräva viss imitera deras naturliga miljö. Eftersom leguaner njuta av både direkt solljus och skugga som trädtopparna ger, bör deras bur inrättas med ljus endast på ena sidan. Temperaturen i skåpet bör regleras genom UVA och UBV producera värmeljusen, medan fuktnivåer kan uppnås genom en vattenkälla och genom att regelbundet imma leguanen hand.

  • Den röda leguan är en variant av den vanliga grön leguan.