Vem är Zachary Taylor?

December 8

Zachary Taylor var den tolfte president av Förenta staterna, portion en kort sikt 1849-1850. Han var den andra presidenten att dö i regeringsställning, och orsaken till hans död är något debatt. Några föreslår att han hade kolera eller matförgiftning, medan andra hävdar att han dog av värmeslag. Det har även skett en viss debatt som han kan ha blivit förgiftad med flit, men lite bevis finns för att stödja denna teori.

Trots avtjänar ett kortsiktigt som president, Zachary Taylor främjat vissa viktig lagstiftning, aktivt uppmuntra Kalifornien för att söka tillstånd status. Genom att göra så, rasande han sina kolleger sydstatare, eftersom kalifornier skrev en konstitution som underkände slaveri. Zachary Taylor var en slavägare, men han ville inte nödvändigtvis vill se slaveriet expanderade. Medlemmar av södra USA var så arg på Taylors åtgärder de hotade secession, till vilken Taylor svarade med att hota att hänga någon som verkligen gjorde uppror mot USA.

Denna åtgärd i livet av presidenten Zachary Taylor är ett bra exempel på den typ av människa han var. Han var avgjort tuff, med en 40-årig militär karriär innan vinna presidentposten. Han var känd under sitt smeknamn, "Gamla Rough and Ready", och han verkade ha blixtsnabba insatser, ibland av en våldsam eller åtminstone hota naturen. Han fick faktiskt smeknamnet från hans något ovårdade utseende samtidigt som tjänstgör i militären på 1830-talet.

På det militära, en karriär som började år 1808, då han var 24, deltog han i många av de stora militära åtaganden mot indianerna. Dessa inkluderade kriget 1812, The Black Hawk kriget, och andra Seminole kriget. Zachary Taylor gjorde inga ben om disliking indianer, och stödde rätten för bosättare att ta indianska land och rätten för USA att tvinga indianer bort från deras land. Han var en mycket aktiv militär, bli en militär hjälte för bedrifter av mod och framgång i strid.

I politiken, Zachary Taylor var nominellt av Whigpartit, men hans ordförandeskap besviken Whig politiker. Zachary Taylor skulle vägra att ledas av Whig vägledning, i egenskap av hans eget samvete och endast passerar Whig lagstiftning som han personligen höll med. På grund av Taylors Whig trohet, och medan han fortfarande tjänstgör i det militära, president Polk höll honom till möten som var långt bort från centrum av politiken. Polk också störs av Taylors utseende och ovanligt sätt att styra sina män.

I sitt personliga liv, Zachary Taylor var gift med Margareta Mackall Smith. Tillsammans hade de en son, och fem döttrar; två dog i späd ålder. Två av Taylors barn skulle definitivt ignorera deras fars mer blygsam hållning slaveri. Hans dotter Sarah Knox Taylor gifte Jefferson Davis, den framtida presidenten av södra konfederationen. Tyvärr dog hon bara tre månader efter hennes giftermål. Richard Taylor, VD Taylors yngsta barn, skulle bli ett välkänt förbundsmedlemgeneral under inbördeskriget.

  • President Taylors yngste son blev en välkänd förbundsmedlemgeneral under inbördeskriget, och presidentens dotter kort gift med Jefferson Davis, president konfederationen.