Vad är ett utbildningsavtal?

January 10

Ett utbildningsavtal är en period i vissa länder där en lag examen lärlingar i en advokatbyrå innan han blev en fullt kvalificerad advokat. Även på ett utbildningsavtal, förvärvar trainee advokat yrkeskompetens och erfarenhet under ledning av andra advokater i företaget. Ansvar och arbetsuppgifter ökar normalt som utbildningen fortskrider och personen blir mer självsäker och erfarna. I slutet av utbildningen kontraktet, är det möjligt att bli antagen till baren och bli en fullt kvalificerad och oberoende öva advokat.

System för juridisk utbildning varierar runt om i världen. Kraven utbildningsprogram för advokater i Australien, Storbritannien, Irland, och Hong Kong har alla en utbildningsavtal. Människor som vill bli advokater börja med att gå till juridisk fakultet. I deras sista år, de ansöker om öppningar med företagen. Om accepterad, är forskar taken on under ett utbildningsavtal, med rättigheter och skyldigheter klart och tydligt i ett avtal med företaget.

Ett problem med denna metod är risken att människor kommer att ta examen med juristexamen och skuld, men var oförmögen att finna placering för ett utbildningsavtal. Dessa individer kan inte träna som advokater, men de kan inte heller gå vidare med sina juridiska kvalifikationer. Jurister ofta överstiger antalet tillgängliga platser, skapar ett mycket reellt problem för människor som inte är på toppen av sin klass. Företagen har i allmänhet sin plocka av de bästa studenterna, med konkurrensen är särskilt hård för välrenommerade företag.

Den obligatoriska lärlingsperiod tillåter människor att få verkliga erfarenheter i en advokatbyrå, som arbetar på faktiska fall och bistå praktiserande jurister med en mängd olika uppgifter. Löner varierar, och i slutet av utbildningen kontraktet, kan företaget utvidga ett erbjudande om att ansluta sig som en advokat. Advokater kan välja om de vill bo och arbeta sig upp leden i företaget, eller överväga alternativ som öva självständigt eller arbetar med ett annat företag.

Trainee advokat kan fokusera på särskilda typer av fall av intresse att få specifika erfarenheter som kommer att vara till nytta i en yrkeskarriär. Nivån på mentorskap och stöd som finns beror på företaget. Folk kan vara till hjälp att prata med praktikplatser advokater och låg nivå advokater på byrån för att få en uppfattning om vad förhållandena är vid företaget innan du accepterar en position. Det kan vara möjligt att förhandla bättre löner och andra förmåner, om en sökande är i en stark position, som kan vara fallet om någon har en utmärkt skola rekord parat med fritidsupplevelser.

  • Även på ett utbildningsavtal, förvärvar trainee advokat yrkeskompetens och erfarenhet under ledning av andra advokater i företaget.