Vad är glukossirap?

July 10

Glukossirap är en populär substitut för socker. Det är mer allmänt kallas majssirap eftersom dess huvudsakliga ingrediensen är oftast majsstärkelse. Ur ett strikt kemiskt perspektiv är det någon vätska stärkelse består av kolhydrater. Förutom majsstärkelse, kan den vara framställd av varje form av stärkelse, till exempel vete, ris eller potatis.

På grund av sin framgångsrika och enkel bindning med torra eller fasta ämnen, är detta sirap det föredragna sötningsmedlet för godis, tuggummi, sylt, gelé och konserverad frukt. Den största fördelen med denna sirap över vanligt strösocker är dess icke-kristalliserande egenskaper. Det är också beröm för sina konserverande egenskaper.

Tillverkare av choklad, glass och bageriprodukter föredrar också denna sirap socker. I choklad och glass produktion, ökar det jämnheten av de färdiga produkterna. Glass beslutsfattare uppskattar den anti-smält funktionen läggs till frysta behandla. Kräm och fruktfyllningar i bageriprodukter får mycket av sin fluffighet och bulk från denna typ av sirap.

Icke söta livsmedel och drycker gynnas också av glukossirap. Pan masala, en efter-middagen matsmältningen bestående av nötter, frön, kryddor och örter som är populärt i Mellanöstern och Sydostasien, använder denna sirap för smak och konservering. Sirapen hjälper också i fermentering och jäsning processer som utnyttjas i öl och alkoholframställning. Den högt kolhydratinnehåll föredra i bearbetade barnmat tillhandahålls genom tillsats av detta socker substitut också.

Produkter som normalt inte förknippas med socker eller sötningsmedel, såsom läkemedel, innehåller även denna mångsidiga sirap. Det används för att smaksätta hosta sirap och för att göra beläggningar på vitamin- och medicintabletter. Lugnande halstabletter beror också på den för konsekvens och balans.

Tuggtobak är smaksatt med glukossirap också, vilket gör det lockande för gommen. Den tobak som används i cigarettproduktion behandlas med denna sirap lösning för att jämna ut smaken av tobak. Båda produkterna förblir också fräschare längre på grund av tillägg av denna söta tillsats.

Icke-förbrukningsvaror, som läder, dra nytta av glukossirap som används i garvningsprocessen. Doppa läder i denna sirap ger en tilltalande, glänsande glans och gör säden ser bra. Sirapen gör också lädret mer böjlig.

Om det ingår i oljeutvinningsförfaranden, glukossirap stöd i förtjockning processen och lägger klistring egenskaper. Längs samma linjer, stabiliserar det lim och klister och hjälpmedel i att hålla betongen hårdnar för snabbt. Även skokräm fördelar från att lägga lite av glukossirap för att förhindra klumpbildning och att producera en glansigare glans.

 • Tuggtobak, som ofta smaksatt med glukossirap.
 • Majsstärkelse är den viktigaste ingrediensen i glukossirap.
 • Glukossirap kan användas för att behandla tobak som används i cigaretter.
 • Glukossirap kan användas i pan masala för smak och konservering.
 • Glukossirap används ofta för att göra gelé och sylt.
 • De flesta sorter av halstabletter innehåller glukossirap.
 • Tobaken som används i cigarettproduktion behandlas med glukossirap.
 • Glukossirap används ofta i godis att göra.
 • Glukossirap.
 • Glukossirap används för att ge arom i cigaretter.
 • Glukossirap används som sötningsmedel för vissa tuggummin.