Vad är Highball glasögon?

September 1

Highball glas används normalt för långa drinkar och kan hålla mellan åtta och tolv ounces (24-35 cl) vätska. Av de många typer av glas, highball glas kännetecknas av sin raka sidor och kan ha en platt bas eller en footed stam. Highball glas är mindre än Collins eller Zombie glasögon, men större än de Delmonico glasögon. Highball glasögon är liknande i form till Collins glas och har samma mängd vätska, men Collins glaset är smalare än highballglas. Highball glasögon är mångsidiga och kan bytas ut med Collins glas, och liksom andra Glas, kan också användas för att tjäna öl eller läsk. I olika geografiska områden, är highball glas också känd som en Slim Jim eller en svalare.

Highball glas är en stapelvara i någon samling av cocktail glas och kan användas för drycker såsom Salty Dog, Colorado Bulldog, vodka och tranbär, eller den ständigt populära Whiskey Sour. En traditionell highball drink görs med ett skott av råg whiskey över is, fylla resten av highballglas med ginger ale. Termen grogg avser en familj av blandade drycker som har en hög andel av biandaren till alkohol. Traditionellt ett highball dryck serveras över is och består av en vätska och en bländare, såsom vatten eller en kolsyrad dryck. Valfria garnering såsom en skiva citron, lime eller apelsin sättas.

Den exakta ursprunget till highball namn är fortfarande oklart, men Patrick Duffy, en New York bartender, hävdade att han uppfann grogg i 1895. Andra hänvisningar anger highball sikt int € t ytan tills ca 1898. highballglas hette så eftersom järnvägen praxis i 19th century ingår lyfta en boll på en stolpe för att indikera att ett passerande tåg föraren att han behövde för att påskynda och gå snabbt. Den highball dryck serveras snabbt, därav namnet. Dagen tid drycken konsumeras kan också förklara highball namn. En cocktail avnjuts under kvällstimmarna före middag och ett highball konsumeras på eftermiddagen när solen är fortfarande hög.

Den highballglas, liksom andra glasvaror, kommer i några olika stilar. De flesta barer och restauranger kommer att tjäna drinkar i en klar, tydlig highballglas, men handmålade och tonade highball glas är också tillgängliga för den personliga bar samling.

  • Vatten i ett highballglas.
  • Tranbärsjuice i ett highballglas.
  • Några drinkar serveras i ett highballglas.
  • En Jigger används för att mäta alkohol för att göra highball cocktails.