Vilka är de bästa tipsen för Retail Inventory Management?

October 10

Räkna, organisera, och kommer sannolikt inte att bli någon arbetstagarens favoritjobb hantera inventering; ändå, hjälper bra detaljhandels lagerhantering maximera vinsten och eliminera slöseri. Det finns flera grundläggande saker en bra ägare eller chef kan göra för att förbättra detaljhandel lagerhantering, inklusive hyra ett bra team, skapa effektiva processer, och införliva översyn.

Retail inventering avser allt i en butik som är till salu. Detta skiljer den från detaljhandels tillgångar, som kan omfatta saker som hyllor, butiksdatorer, och värdet av lokalerna. De flesta butiker göra en vinst genom att köpa eller göra varor och sälja det till ett högre pris. En strömlinjeformad detaljhandel lagerhantering processen tillåter en ägare eller manger att veta vilka varor butiken har, och därmed dess potentiella vinstmarginal.

En av nycklarna till detaljhandeln lagerhantering är anställa lagerchefer med en talang för organisation. Vissa människor har helt enkelt rätt sorts intellekt för att hantera den stora bilden av beställning och utsättning, samt de små detaljer som återvändandepolitik och lager räknas. Om du hyr inifrån företaget, leta efter kandidater som har ett sinne för matematik och statistik, och som är bra med logiskt tänkande. Även detaljhandeln lagerhantering kan kräva åtminstone en del arbete på den del av alla anställda, som har en verkligt organiserad ansvarige kan göra en värld av skillnad i processen.

Att hålla försäljning och beställnings register för är oerhört viktig för god detaljhandel lagerhantering. Använda tidigare försäljningsrekord, kan en inventering chef kunna exakt förutsäga när ny inventering bör beställas, hur mycket är sannolikt att sälja under en given tidsperiod, och vad sannolikheten är att all inventering kommer att säljas innan det löper ut. Med dessa data kan lagerhantering bidra till att minska avfallet genom att eliminera överskott order, utan att riskera kundnöjdhet genom att köra ut ur en viss produkt. Utan korrekta, regelbundna försäljning och beställningsuppgifter, kan lagerhantering snabbt förvandlas till en slösaktig gissningslek.

Även om många butiker kan exakt förutsäga sitt intag och utgång, marknader förändras över tiden. Den heta produkt som inte skulle stanna på hyllorna ett år kan vara omodernt och orörliga nästa, vilket gör det viktigt att skapa en regelbunden översyn för lagerändamål. Om en inventering chef har bra, up-to-date information om vad som säljer, kan han eller hon bättre förutse hur man beställer och organisera inventering.

En fruktade del av att arbeta inom detaljhandeln är att dra hela arbetskraften i att hjälpa till med inventering räkning och utsättning. Överväg att försöka göra den här processen roligare och omvandlar den till ett företagsevent snarare än en kollektiv dra. Håll inventering räknas efter öppettider, och förse arbetstagarna med snacks och rolig musik att göra timmarna går fortare. Vissa butiker vänder även inventering kontroller i en konkurrens mellan institutioner eller arbetslag, med priser till hög noggrannhet eller snabb räkning.

  • Den inköpschef för ett varuhus måste följa nya trender för att matcha utbud och efterfrågan.
  • Retail lagerchefer kan utforma olika sätt att förhindra förluster varor från snatteri.
  • Bra detaljhandel lagerhantering kan hjälpa dig att maximera vinsten och eliminera slöseri.
  • Inventering chefer måste ha en talang för organisation.