Vilka är de vanligaste Gurkmeja Fördelar?

November 15

Gurkmeja är en asiatisk krydda som används till stöd i matsmältningen, behandla sår och motverka inflammation. Forskare har undersökt ytterligare gurkmeja fördelar såsom att förebygga Alzheimerâ € s sjukdom och behandling av cancer. Gurkmeja har också anti-inflammatoriska egenskaper.

Pulveriserad gurkmeja är en krydda populär i Asien som har en ljust gul färg och en distinkt smak. Det ofta används i curryrätter och som ett billigare alternativ till saffran för färgning av livsmedel. Denna krydda är allmänt tillgänglig i dagligvaruhandeln och är mycket billigt.

De flesta gurkmeja fördelar kommer från komponent curcumin, som har visat sig minska inflammation och fungera som en antioxidant. I vissa Sydasiatiska kulturer, är gurkmeja pasta gnuggas på huden för att bekämpa inflammation. Det ofta konsumeras som te i delar av Japan för att hjälpa matsmältningen. Många människor rapporterar lättnad när du använder gurkmeja för att behandla gastrointestinala besvär.

En av de mest lovande potentiella gurkmeja fördelar är behandling av Alzheimerâ € s sjukdom. Sjukdomen är mycket sällsynt hos äldre indiska befolkningar, och forskarna teoretisera att den höga konsumtionen av gurkmeja i denna region kan vara orsaken. Studier på möss som utfodrats en gurkmeja kost har visat att gurkmeja gör bromsa utvecklingen av Alzheimers genom att bryta ner de plack i hjärnan som ansvarar för denna sjukdom.

Laboratorie och djurstudier har visat att gurkmeja kan hämma tillväxten av cancerceller, och studier har utförts för att avgöra om denna effekt överförs till människor också. Gurkmeja har visat särskild löfte i studier på matstrupscancer. Dess förmåga att undertrycka tumörer har undersökts som en möjlig behandling för andra typer av cancer liksom.

Gurkmeja finns i curry, som är den viktigaste ingrediensen i många indiska rätter som är populär i hela västvärlden. Det är också en stapelvara i iransk, thailändska och nepalesiska matlagning. Även om det lättast hittas i pulverform, gurkmeja fördelar också kan härledas från roten av växten, som liknar färsk ingefära. Det finns även kosttillskott som innehåller gurkmeja för de som donâ € t som smak av krydda i maten.

Även gurkmeja allmänt anses säkert, bör det inte konsumeras i stora mängder av människor som har problem med levern. Eventuella gurkmeja biverkningar halsbränna, uttorkning och illamående. Dessa effekter som normalt förknippas med stora doser av läkemedel gurkmeja extrakt snarare än konsumtion av rätter som innehåller kryddan. Dessutom gurkmeja kan blodförtunnande, så det bör undvikas av dem som redan tar blodförtunnande medel eller acetylsalicylsyra. Det kan också stimulera uteruskontraktioner, så gravida kvinnor bör begränsa sitt gurkmeja intag.

  • Gurkmeja är en vanlig ingrediens i kryddblandningar används för att göra indiska och sydasiatiska curryrätter.
  • Gurkmeja pulver.
  • Gurkmeja kapslar tas ofta för att underlätta matsmältningen.