Vilka är de olika typerna av Aquatic träningsutrustning?

July 13

Aquatic övningen är en idealisk skonsamma träning för dem som lider av led- eller muskelsmärtor. Utföra akvatiska övningar konsekvent kan bidra till att minska smärta, öka flexibiliteten och bränna kalorier. De modeller av träningsutrustning varierar beroende på designers och tillverkare, men de grundläggande typer av utrustning är vattenlevande löpband, undervattenstrappklättrare, träningsstationer och fitness system akvatiska. Det finns flera vattenlevande övningar som kan utföras utan utrustning, men många tycker akvatisk träningsutrustning ökar deras träning och förbättrar fysiska resultat.

En av de mer vanliga bitar av akvatisk träningsredskap är den akvatiska löpband. Aquatic löpband är mycket lik vanliga löpband, men de sitter på botten av poolen och används under vatten. Använda en undervattens löpband har många hälsofördelar och är perfekt för dem med skador som funderar på att få en kardiovaskulär träning.

Den mest positiva aspekten av löpbandet är att det ger en styrka byggande träning och bränner kalorier utan att skapa något tryck på ben eller leder. Majoriteten av ansträngningen under det här passet kommer från motståndet att flytta benen genom vatten. Aquatic löpband tenderar att bli mycket dyrt och kan ta upp en hel del utrymme i en standardstorlek hem pool; använder denna del av vattenlevande träningsredskap kan vara mer praktiskt i ett gym eller fitnesscenter.

En annan typ av vatten träningsredskap är undervattens trappa klättrare. Vattenmiljön trappa klättrare är mer kompakt och lätt att installera. Den trappa klättrare kan också enkelt flyttas in och ut ur ett hem swimmingpool. Denna utrustning fungerar ungefär som ett gym trappa steg men erbjuder fördelarna med konditionsträning utan led- och muskelspänning. Vissa trappa steppers akvatiska inkludera ytterligare arm stycken för extra vikt motstånd eller buken vridning.

Vatten workout stationer är ett annat alternativ för bärbar eller avtagbar vattenträningsutrustning. Vatten workout stationer kombineras vanligen flera komponenter för att bilda en enda träningsredskap. Komponenterna kan bestå av en hävstång som vilar över poolerna kanten, en uppsättning pedaler för trappor och en roterande apparat som kan användas för att utföra lats drar eller sneda övningar. Detta är en idealisk form av portabel träningsutrustning, eftersom den tillåter för mångsidighet, tar liten plats och är relativt billig.

En dyrare alternativ för vattenlevande träningsutrustning skulle vara en vattenlevande fitness-system. Aquatic fitness system är speciellt utformade pooler som inkluderar många olika delar av vattenträningsutrustning. Dessa omfattar ofta justerbara simma jets, icke glidytor för säkrare träning, motstånds barer och inbyggda kanter för olika vatten motstånd övningar som kan utföras utan utrustning.

Akvatiska system kan installeras inomhus eller utomhus. De flesta har vattensystem installeras utomhus och sedan försegla område med ett växthus-typ struktur. Kostnaden för systemet självt kan vara flera tusen dollar, exklusive kostnaden för installationen. Dessa system är idealiska för dem som har en seriös satsning på att vattenlevande motion.

  • Aquatic terapi - som utför rehabiliteringsövningar i vattnet - sätter lite stress på leder och ben.