Vad är quesillo?

April 17

Ordet quesillo refererar till en mängd olika livsmedel som är gemensamma för olika områden i Latinamerika. Några av dessa är dessert livsmedel. Andra är specifika sorters ost som är bekanta för shoppare i delar av Syd- och Centralamerika och Mexiko.

I vissa områden i Latinamerika, som Venezuela och Dominikanska republiken, är en typ av efterrätt objekt liknar whatâ € s brukar kallas flan quesillo. Denna söta vaniljsås har en lätt konsistens och åtföljs ofta av en typ av söt sirap. I vissa fall, är versioner av denna maträtt utsätts för hög värme i syfte att caramelize toppskiktet. Denna maträtt kallas också av olika namn i olika regioner, där någon version kallas Quemada, eller brända.

I andra länder, som Mexiko, Brasilien, och Colombia, är det ord som används för en typ av ost. Den mexikanska sort presenteras ofta i små vita bollar, eller platta bitar. Några andra varianter av denna typ av livsmedel är kända som sträng ostar.

Vad alla dessa rätter har gemensamt är en grundläggande mejeri ingrediens som manipuleras för att ge en ljus, luftig konsistens. Några av de ostar som kallas quesillo kan vara lite tätare, och har en slags färskost textur, men andra kommer att vara lättare, mer luftiga ostar. Öknen poster är ofta lättare vaniljsås-typ texturer.

En gemensam referens för quesillo är en mjuk, något söt färskost som ofta säljs i Mexiko och omgivande områden. En liknande typ av ost säljs längre norrut, som kallas queso fresco. Experter påpekar dock att det i allmänhet, inte amerikanska tillverkare inte göra något liknande quesillo, vilket är extremt ömtåliga. Queso fresco, en sort som ofta tätare och mindre ömtåliga, är ofta det närmaste man kan quesillo att man hittar utanför Latinamerika.

Livsmedel som kallas quesillo, och andra typer av desserter och ostar, representerar de olika matkulturer i Latinamerika väl. Dessa kan presenteras som en del av en undersökning av regionala rätter i någon plats där denna typ av mat är njöt. Som många typer av latinamerikanska livsmedel flytta bortom sina ursprungliga regioner, människor runt om i världen att lära känna flera av dessa typer av livsmedel. Itâ € s viktigt att hålla olika typer av quesillo raka sedan, som nämnts, har detta ord en annan kontext i flera olika spansktalande kulturer.