Vad är en Sledgehammer?

April 6

En slägga är ett handverktyg kategoriseras som en hammare, men är betydligt större än en vanlig klo hammare eller klubba. På grund av sin storlek, är det vanligtvis för uppgifter som kräver mer kraft än vad som kan appliceras med en vanlig hammare. Handtaget är längre än en vanlig hammare och är typiskt gjord av trä. Huvudet är oftast metall, och en slägga kan väga så mycket som 20 pounds (9 kg).

I motsats till en klo hammare eller ens en gummihammare, är en slägga används inte för lätta uppgifter. Snarare är den avsedd för att förflytta en stor mängd kraft över ett litet område. Detta är möjligt på grund av den större huvud och längre handtag. Även om det tar en person av viss styrka för att utöva sådan en hammare med full kraft, den långa svängområdet och vikten av huvudet möjliggör en större inverkan.

Släggor har använts i byggbranschen i många år. När järnvägar byggdes, var de ett användbart verktyg för att driva järnvägs spikar. Släggan är också satts in för att driva rebar, stålarmeringen ofta används i kommersiella betong och murverk, liksom för att bli tjock upp betong och andra rivningsarbeten. Det är också användbart för att dela stora stockar och träbitar vid användning i kombination med en liten hanteras yxa.

Vikten och handtagslängd av en slägga varierar. Fast det är oftast en tung vikt hammare med ett långt handtag, mindre väger betydligt mindre än 20 pounds (9 kg) finns också. Dessa mindre hammare är användbara för medeltunga uppgifter där en klo hammare är otillräcklig men en full storlek slägga är för stor, såsom rivning i trånga utrymmen. Vissa säkerhetsåtgärder bör användas när man använder någon typ av hammare, inklusive användning av skyddsglasögon, en tydlig arbetsområdet fritt från hinder medan svänga; bör kontrolleras stabiliteten i handtaget och huvudet före varje användning.

  • Släggor kan användas för att driva metallarmeringsjärn eller armeringsjärn, till betongkonstruktioner.