Vad är en engelsk bulldogg?

December 8

I motsats till dess något vildsint utseende, är den engelska bulldoggen ett slag, foglig ras som är särskilt tålmodiga och inte kräver en hel del fysisk aktivitet. Bulldoggar har funnits i århundraden, men reducerades i storlek genom att lägga mops blod till avelsprocessen. Hundarna härstammar också från Bull Mastiff. Det resulte Engelsk bulldogg är en tjock, korta ben djur med en tillplattad ansikte, utskjutande underkäke och breda axlar.

Engelsk bulldogg har en mängd olika färgsättningar, inklusive vitt, brunt, rött, fawn och svart i olika mönster, inklusive mjöliga och brindle. Den genomsnittliga livslängden för en engelsk bulldogg är cirka åtta år, även om vissa levande vara 12 år eller äldre.

Rasstandarden för en engelsk bulldogg är 40-50 pounds (ca 18-23 kg). Benen är korta och böjt, vilket skapar en lös, shuffling, sidledes typ av gångart, känd som en bulldogg swagger eller rulla. De svansar är korta och raka eller skruvas; Om en engelsk bulldogg är född med en längre, rak svans, kan den klippas tidigt. Enligt rasstandarden, är den idealiska örat för en engelsk bulldogg en ros form, som är upprätt och visar den inre delen av örat. Huvudet och ansiktet är täckta med tunga rynkor.

Engelska bulldoggar är inte mycket värme eller kyla toleranta. I klimat med varma, fuktiga vädret, måste en ägare vidta försiktighetsåtgärder för att hindra hunden från värmeslag. Engelska bulldoggar är ganska lugna hundar, och de flesta skäller inte ofta. Emellertid, på grund av den korta ansikte, hunden känd för snarkning. En engelsk bulldogg kan vara ganska envis i naturen, men i allmänhet är mycket folk vänligt och lugn.

Engelsk bulldogg tenderar att ha en hel del hälsoproblem, främst på grund av avel. De tunga rynkor måste hållas torra och rena. Många utvecklar höftledsdysplasi, knäproblem, hudproblem, öron- och ögonproblem, och långsträckt mjuka gommen eller andra kroniska sjukdomar.

I den 13: e genom 19-talen, var den äldre olika bulldogg brukade bete tjurar. Dessa händelser blev en barbarisk sport i England, och vadslagning var inblandade. En tjur skulle vara bundna till en påle och attackeras av hundar. Den bulldogg var särskilt framgångsrik i denna sport på grund av utformningen av hans utskjutande käke; han kunde haka på bulla € s munkavle tills tjuren var immobiliserade. Sporten fortsatte till 1835. De resulte drag av lojalitet, styrka och kraft kvar i den moderna engelska bulldoggen.

  • Den engelska bulldog härstammar från mastiff.
  • En engelsk bulldogg kanske har en brun och vit päls.
  • Korrekt avel kan minska antalet hälsoproblem i engelska bulldoggar.