Hur du köper ett piano

October 21

Att köpa ett piano kan vara lika kul som att köpa en bil - generellt utan påträngande säljare. Du får provköra olika instrument för att hitta den som passar dig bäst.

Surfa på Internet kan vara bra för att jämföra tangentbord och få ett grepp om digital jargong. Virtuella showroom turer, produktdemonstrationer och begagnade och nya prisuppgifter överflöd. Du kan säkert hitta några tillgängliga modeller som din lokala återförsäljare inte bär och förhandsgranska vissa modeller och funktioner som tillverkarna planerar att införa.

Ta en provkörning

Oavsett vilken typ av musik butik du går in, de pianon och tangentbord är det för dig att prova. Varsågod - röra den, spela den. Tryck på knapparna och vrid upp volymen och nedåt. Om det är ett piano, har ett säte och spela en stund. Det är bara du och tangentbordet. . . och de övriga kunder och säljare står runt lyssnar.

Om du vill köpa en digital tangentbord, tänk på att tangentbord kan dras genom processorer, effekter och andra digitala förbättringar för att göra dem låter bättre. Ber försäljaren att stänga av alla effekter så att du kan höra tangentbordet som det är.

Lägg märke till följande om varje piano eller keyboard försök:

  • Är det totala ljudet helt eller mesiga, ljust eller tråkig?
  • Gör långa toner faktiskt pågå så länge som du spelar dem?
  • På ett akustiskt piano, gör de fem översta tangenterna låter bra, inte metallic? Gör de nedre fem tangenterna låter bra, inte tjock och slarvig?
  • Vill du få en snabb respons när du spelar på tangenterna? Är tangentbordet för känslig, eller inte tillräckligt känslig?
  • Gör fingrarna har tillräckligt med utrymme på tangenterna?

Om du gillar ljudet och känslan av en viss piano eller keyboard, ta en ordentlig titt på det. Tycker du storlek, färg och övergripande utseendet? Kan du vara nöjd med att det tar upp halva vardagsrummet för de kommande 25 åren? Kan du urskilja några märk bucklor eller repor som skulle tyda på att detta är en begagnad piano? Begagnade pianon kan vara stora köper, men inte om de säljer till nya priser.

Förhandlings pris

Du hittade den perfekta tangentbordet för dig, och du är kär. Nästa steg är att lämna butiken med ett artigt "Jag ska tänka på det" till svävande försäljningschef. Spendera de närmaste timmarna eller dagarna söker efter att samma piano till ett lägre pris. När du är 100 procent säker på att du inte kan hitta det billigare och ändå kan inte leva utan den, gå tillbaka till affären och börja förhandla.

Många människor tror att konsten att förhandla fram ett pris är reserverad för bilköp och filmstjärna kontrakt. Tvärtom är det klistermärke pris på ett piano bara en startpunkt. Generellt kan man hoppas på att få någonstans från 10 till 15 procent av klistermärke pris. Ju närmare du betalar till dealerns begärda priset är mer sannolikt försäljaren att kasta in freebies som leverans till ditt hem - vilket ibland kan kosta så mycket som $ 300 - eller en fri års tuning, piano renare, eller luddiga tärningar. En affär kan arbeta på andra sätt också: Om du köper tillbehör som ett tangentbord stativ, förstärkare, vissa program och vissa kablar, kommer försäljaren att vara mer mottagliga för att göra en affär.

Börja förhandla ett pris med säljaren först när du är ganska säker på att du kommer att köpa just den instrumentet. Om du inte kommer att köpa den, inte slösa försäljaren tid genom att försöka sänka priset bara så du vet hur mycket hon är villig att flytta. Och med hjälp av prisuppgifter från två eller tre olika butiker är manipulativ och orättvist, och du förmodligen inte kommer att vinna. När du berättar Piano Superstore som Pianos 'R Us kan slå sina citat av $ 1000, är ​​pianoSuperStore säljare sannolikt att säga "Gå sedan köpa den från pianon' R Us."

Gå i butiken med ett absolut maximum dollar belopp i huvudet. När du är säker på om en viss modell, sitta ner med säljaren och be om det bästa priset hon kan erbjuda på det piano. Om du får ett svar som är lika med eller lägre än den maximala siffran i huvudet, skaka hand och skriva kontrollen. Om priset är någonstans nära vad du är bekväm att betala, stå upp och säga, "Ja, tack så mycket. Du har mitt nummer om du ändrar dig. "Kom ihåg, det finns fler piano butiker och fler pianomodeller i den här världen.

Ett piano butik är en butik som alla andra, komplett med försäljning på nyckel gånger under året. Till exempel är Memorial Day alltid en stor piano köpa tid. Shoppa, och sedan hålla ett öga på försäljning och kampanjer.

Att hitta bra köper (och undvika bedrägerier)

Om du shoppa runt och hitta ett piano för ett löjligt lågt pris - betydligt lägre än samma modell någon annanstans i stan - det är antingen användas, bruten, eller en Memorial Day försäljning till riktigt ihåg. Var smart om någon affär som verkar för bra för att vara sant. För att säkerställa att du får en bra affär på ett kvalitetsinstrument, anlita en professionell för att se pianot över innan du köper den, även om - kanske särskilt om - du köper en begagnad piano.

Som sagt, du kan fynda om du väljer pianon med några miles på dem:

  • Används: Ha tålamod och ta en titt på en rad olika instrument. Det finns många mycket bra pianon ute, och ibland människor måste sälja dem för fullt rimliga skäl. Kontrollera tidningarna, kolla på nätet listor, och om du hittar din dröm piano på en loppmarknad, är den låg, lågt pris inte nödvändigtvis en indikation på något fel. Du kan bara hitta en rätt bra piano med många härliga år kvar i det för en bråkdel av kostnaden för en ny.

    Kosmetiska Dings inte påverkar ljudkvaliteten, så värdet av din pianots yttre skönhet är upp till dig att avgöra. Det är den inre skönheten som räknas.
  • Demo: Demo modeller är också bra köper. Butiker lån ofta pianon till lokala universitet eller konserthus för att användas av studenter, tävlingar, och gästartister. Även om det har använts endast en gång, kan pianot inte längre säljas som ny. Naturligtvis behöver pianon inte vägmätare, så du måste ta dealerns ord för hur använde ett piano egentligen är, men de flesta återförsäljare kommer att vara ärlig om detta.