Vad är en Ouija Board?

April 13

Ökat intresse i världen av spiritism under 19th century slutligen ledde till skapandet av Ouija Board, en kommersialiserad form av "talande board" används ofta av spiritualister och psykiska medier. Två affärspartners heter Elijah Bond och Charles Kennard utvecklat sin egen version av en ande styrelse, som kombinerar de franska och tyska ord för "ja". Således var Ouija Board född. Denna typ av kartong innehåller bokstäver, siffror och vanliga ord som "ja" "nej" och "adjö". Användare hålla en enhet som kallas planchette och förment tillåter anden att flytta runt bordet.

Även Bond och Kennard krediteras med att uppfinna den moderna Ouija Board, var det en anställd som heter William Fuld som tog över den kommersiella produktionen av den officiella Ouija spelet. Fuld kunde inte helt hindra konkurrenter från att marknadsföra liknande ande styrelser, även om namnet Ouija var en erkänd varumärke. Fuld dog 1927, men hans egendom sålde inte tillverknings- och varumärkesrättigheter till spelet företaget Parker Brothers fram till 1966. Även om dussintals talar eller alkohol brädspel fortfarande existerar, kan endast Parker Brothers kallar sin produkt en sann Ouija Board.

Förvärvet och användningen av en Ouija Board har alltid varit kontroversiell, minst sagt. Förespråkare av Ouija Board tror att deltagarnas händer styrs av välvilliga andar. Styrelsen själv är bara ett medium mellan andevärlden och spelarna, även om vissa entusiaster hävdar styrelsen själv kan inte förstöras. Efter kontakt med en villig ande, spelarna gör lätt kontakt med planchette och låt den gå över hela linjen. Enskilda bokstäver och siffror är ofta dikt till en icke-deltagare för senare dechiffrera. Enkelt ja eller nej frågor kan besvaras direkt.

Många kritiker av Ouija Board tror planchette rörelser orsakas inte av andlig ingripande, utan av ofrivilliga rörelser som skapas av spelarna själva. En eller flera deltagare kan tvinga svaren, eller spelarnas kollektiva muskelspänningar kan skapa rörelse, ett fenomen som kallas ideomotor effekten. En Ouij spelare desperat söker en andlig förbindelse med en älskad kan också vara undermedvetet styra planchette mot en idealiserad svar.

Det finns också en stark religiösa skäl till Ouija Board fenomen. Enligt konventionell kristen tanke, kunde Satan dölja onda andar som de ofarliga andliga guider sökt av Ouija användare. Dessa onda andar skulle kunna använda brädan som ett medel för att besitta användarens tankar eller för att orsaka personskador. Framstående kritiker har dokumenterat bevis på liv permanent förändrade efter illvilliga Ouija sessioner. En legend varnar spela spelet ensam, medan en annan föreslår att andarna måste hanteras på ett visst sätt för att undvika att stöta onda bedragare.

  • Vissa människor kan använda Ouija styrelser i områden som anses vara särskilt hög med andlig energi.
  • Vissa psykiska medier hävdar Ouija Board tillåter dem att kommunicera med andar.
  • Enligt kristen tanke, kan Satan dölja onda andar som de ofarliga andliga guider sökt av Ouija användare.