Vad kan orsaka frossa och kräkningar?

October 13

Frossa och kräkningar kan störa symtom med olika möjliga orsaker. Några av de villkor som ofta involverar dessa symtom är matförgiftning, gastroenterit eller tillbakadragande från alkohol eller droger. Ytterligare orsaker till dessa symptom kan inkludera blindtarms, sjukdomar i gallblåsan, eller sepsis. Några specifika frågor eller funderingar om möjliga orsaker till frossa och kräkningar i en individuell situation bör diskuteras med en läkare eller annan vårdpersonal.

Svår matförgiftning kan orsaka symtom som frossa och kräkningar. Buksmärta och diarré ofta följer dessa symptom och kan oftast behandlas hemma med vila och lagt vätskor. Om symtomen förvärras eller om uttorkning inträffar kan sjukhusvård bli nödvändigt.

Gastroenterit, vanligen kallat magen influensa, kan orsakas av en bakteriell eller viral infektion och kan orsaka liknande symptom som de som föreligger i fall av matförgiftning. Receptbelagda mediciner kan ges, beroende på den bakomliggande orsaken till tillståndet, även om symtomen brukar gå iväg på egen hand inom några dagar efter debuten.

Utträde ur droger, alkohol eller vissa receptbelagda mediciner kan orsaka frossa och kräkningar. Dessa symptom varar normalt för bara några dagar och är inte förknippade med några andra medicinska tillstånd. Vissa läkare kan ordinera läkemedel avsedda att mildra några av de obehagliga symptom som förknippas med uttag.

Blindtarmsinflammation är en medicinsk term som används för att beskriva en inflammation i appendix. Nedre högra buksmärtor och feber åtfölja ofta frossa och kräkningar som ofta uppstår med denna medicinsk nödsituation. Om appendix spricker, kan sprida smittsamma material snabbt i hela kroppen, vilket skapar en potentiellt dödlig komplikation. Operation för att avlägsna tillägget är standardbehandling för blindtarmsinflammation.

Gallblåsan sjukdom eller förekomst av gallsten kan orsaka frossa och kräkningar. Gallblåsan smärta är oftast placerad i mitten delen av buken, något till höger. Denna smärta kan stråla genom hela buken och kan även sträcka sig in i höger axel. I lindriga fall av sjukdomar i gallblåsan, kan kostförändringar rekommenderas, även om kirurgiskt avlägsnande av gallblåsan är en vanlig metod.

Sepsis, även hänvisat till såsom blodförgiftning, uppstår när en infektion någonstans i kroppen sprids in i blodomloppet och de infektiösa material kan sedan flytta in i alla vitala organ i kroppen. Om sepsis upptäcks tidigt nog, kan intensiv antibiotikabehandling och andra livsuppehållande åtgärder kunna rädda livet på patienten.

  • Ett ultraljud kan användas för att undersöka gallblåsan problem.
  • Frossa och kräkningar en symptom på blindtarmsinflammation.
  • Svår matförgiftning är en möjlig orsak till frossa och kräkningar.
  • Frossa kan ha en mängd olika orsaker.
  • Gallsten hinder i den lilla tarmkanalen kan potentiellt orsaka en person att kräkas galla.
  • Gallblåsan sjukdom eller förekomst av gallsten kan orsaka frossa och kräkningar.
  • Gastroenterit kan orsaka frossa och kräkningar.