Vilka är de olika typer av media Kvalifikationer?

October 15

Olika typer av medie kvalifikationer sorteras i allmänhet av den typ av mediabevakningen, liksom den kanal genom vilken media sprids. Nyheter yrkesverksamma inom media kan vara kvalificerad baserat på den utbildning de har fått i nyhetsförmedling och rapportering. På arbetsplatsen erfarenhet har traditionellt ansetts vara en pålitlig kval för journalister. Förtrogenhet och expertis med nyhetsportaler kan också betraktas som en del av en reporter medie kvalifikationer. Anknytningar med professionell journalistik föreningar är ännu en kvalifikation för en journalist.

De som arbetar i media har ofta erhållits akademiska förberedelser genom kurser i journalistik, vanligen vid en institution för högre utbildning. Denna utbildning omfattar vanligtvis kurser om juridiska rättigheter och skyldigheter för dem som samlar nyheter. Till exempel, förtal lagar är vanliga genom världen, och medan journalister i allmänhet ges mer utrymme i förtalslagar i rapporteringen om en offentlig person, är det oftast en annan situation när det gäller en privatperson. Dessutom, eftersom upphovsrättslagar är oftast lärs ut i journalistutbildningarna, tillsammans med etik, slutförandet av en examen i journalistik brukar ses som en uppskattad referens. Skaffa en examen visar åtminstone viss erfarenhet av de juridiska och etiska aspekterna av rapporterings nyheter.

Bland de olika typer av medie kvalifikationer, on-the-arbetslivserfarenhet normalfallet redovisas för dess värde som en nyhetsrapportering referens. Journalistik kurser adress ofta hur man spåra upp bra källor, eller hur man får en källa att avslöja övertygande detaljer. Trots detta, de flesta reportrar utvecklar de intuitiva färdigheter genom att arbeta på verkliga berättelser. Ofta en av de mest eftertraktade medie kvalifikationer är en framgångsrik rekord av att producera breaking news.

Andra medier meriter inkluderar en reporter förmåga att intervjua högprofilerade individer, eller att täcka historier med sensationella aspekter. Framgångsrikt producerar nyheter som hoppar ut från sidan och fånga läsarens uppmärksamhet kan skänka avundsvärda medie kvalifikationer på reportrar och journalister. I online nyhetsmedia, kanske popularitet mätas med antalet gånger en reporter berättelse refereras av andra medier eller är knutna till av läsarna.

Beroende på de särskilda uppgifter som krävs, kan medie kvalifikationer även innefatta en påvisbar kompetens i hantering av olika aspekter av medieteknik. Till exempel kan en webcast nyhetskanal kräver en reporter att veta hur man ska hantera webbplats kodning. Likaså kommer en tv-station kamera operatör allmänhet referenser som visar att han klarar av att hantera direktsändningar på plats.

Professionella medlemskap är ett annat sätt att få medie kvalifikationer. Till exempel är många journalister betalande medlemmar i journalistik föreningar. Ett medlemskap i ett journalistiskt samhället eller yrkesorganisation för nyhetsreportrar kan också förmedla en reporter engagemang för exemplar praxis av hans eller hennes yrke.

  • En examen i journalistik ses som en värdefull referens för en mediakarriär.
  • Medie kvalifikationer kan inkludera en reporter förmåga att intervjua högprofilerade ämnen.
  • I online nyhetsmedia, kanske popularitet mätas genom hur många gånger en reporter berättelse är länkad av läsare eller nämnts av andra medier.
  • Journalister kan behöva vissa kvalifikationer för att delta i några möten.