Vad gör en klinisk fysiolog göra?

May 25

En klinisk fysiolog är en läkare som arbetar tillsammans läkare att diagnostisera, behandla, och räknar med en mängd olika hälsoproblem och skador. Vilken klinisk fysiolog gör på en dag till dag är mest en faktor av hans eller hennes utbildning, specialitet, och inställningen jobb. Alla av dem arbetar direkt med patienter, men att behandla, granska och utbilda om vissa villkor. Fältet är en stor en, och det finns många möjligheter till varierande arbete.

Kliniska fysiologer är vårdpersonal som arbetar nära vetenskapen om kroppen, men de är inte normalt läkare eller läkare. I stället för att gå till läkarutbildningen, fysiologer deltar specialiserade utbildningar, ofta på magisterexamen nivå. Merparten av tiden, de är specialiserade på ett visst område. Sport fysiologi, neurofysiologi, och andningsfysiologi är några av de många fokusområden allmänt tillgängliga.

Fysiologi, liksom de flesta medicinska vetenskaper, beror på omfattande forskning. Vissa akademiker kommer nödvändigtvis filial i forskningsavdelningar, spendera sina dagar att förstå vetenskapen bakom förbättra öppenvården förfaranden, utveckling av nya läkemedel för specifika skador eller återkommande sjukdomar, eller arbetar på att förbättra protes teknik, för att nämna några. Eleverna väljer oftast antingen kliniska eller forskningsspår i början av deras program fysiolog utbildningsprogram. En klinisk fysiolog kommer att spendera mer tid med patienterna än i labbet.

Beteckningen "kliniska" indikerar att examen kommer att arbeta tillsammans med patienterna, som ger aktiv vård. Många arbete med personal på sjukhus, bedöma skador och krämpor av upptagna patienter och samarbeta med läkare på vård- och behandlingsplaner. De kan tilldelas patienter återhämtar sig från stora olyckor eller sjukdomar, och ofta arbeta som en del av en patients medicinska team, hjälpa dem på vägen till återhämtning. Denna typ av klinisk fysiolog arbetar med en roterande grupp patienter, ofta ser flera personer med olika förhållanden i en enda dag. Han eller hon kommer att undersöka patienter, studie laborationer, och bedöma förhållanden från olika perspektiv behandlings.

Olika jurisdiktioner har olika licensregler och begränsningar praxis om icke-läkare som fysiologer, men de flesta har möjlighet att aktivt hjälpa till med behandlingar. Efter att läkaren har gjort en medicinsk bedömning och skriven behandlingsplan, är en fysiolog ofta en att utföra den, eller hjälpa patienten att förstå hur man kan göra det för sig själv. Merparten av tiden, är en fysiolog mycket mer involverad i återhämtning och rehabilitering än den behandlande läkaren.

Klinisk fysiologi är också i efterfrågan i den privata sektorn, och många yrkesverksamma arbetar med privata kliniker och organisationer att ge grundläggande behandlingstjänster. Mest privatiserade yrkesverksamma arbetar direkt inom sin specialitet, ser bara patienter med särskilda villkor eller medicinska behov. I neurologiska metoder, mycket av arbetet handlar om att studera bilder och uppgifter om interna händelser. Likaså fysiolog jobb i idrottsmedicin centrera vanligtvis på idrottsskador och muskelstyrka. Dessa yrkesgrupper gäller praktiska kunskaper för att utbilda potentiella patienter om hur man undviker skador samt utvärdera skador som redan har inträffat.

Detaljerna i vad en klinisk fysiolog faktiskt gör är till stor del en funktion av hans eller hennes specialitet, liksom hans eller hennes arbete set-up. Det finns många alternativ när det kommer till klinisk fysiolog karriärer. Precis, alla är lika när det kommer till vård, doktor interaktion, och praktisk tillämpning av vetenskaplig kunskap.

  • En klinisk fysiolog typiskt involverat mer i återhämtning och rehabilitering av en patient än den behandlande läkaren.
  • Kliniska fysiologer är vårdpersonal som arbetar nära vetenskapen om kroppen, men de är inte normalt läkare eller läkare.