Vad är ett bakgrunds växt?

May 19

Ett bakgrunds växt är en typ av växt som ger en bakgrund för mindre anläggningar. En häck kan vara en typ av bakgrunds anläggningens utformning, om säkringen är fodrad med mindre blommor. Medan många bakgrunds växter är flower och helt enkelt fungera som grönska, kan vissa ha blommor som väl; det beror på trädgårdsmästarens preferenser. Andra typer av små bakgrund växter används i akvarier.

Många trädgårdsmästare använder bakgrund växter att rama de mindre anläggningar i deras trädgård. Detta ger en trädgård en mer sammanhållen look samt göra de mindre, blommande växter sticker ut mer mot grönskan. Dessutom kan de större anläggningarna ibland ge en liten bit av skydd mot elementen i en trädgård.

En bakgrund anläggning i allmänhet endast behöver vara några inches högre än växten det ligger bakom. I själva verket kommer för stor för en storlek gap ser konstiga visuellt. Tänk på att det inte finns någon anledning att bara ha två nivåer i en trädgård; massor av trädgårdsmästare väljer att använda ett antal nivåer med växter i olika storlekar. På så sätt kan trädgården inramas av en hög häck, med successivt mindre anläggningar ända tills ground nås. Även höga blommor kan användas som en bakgrund anläggning för kortare blommor.

Kreativitet i en trädgård räcker långt. Vissa människor väljer att skapa en mycket organiserad trädgård med endast ett fåtal typer av växter, medan andra väljer att blanda växter för en mer eklektisk eller naturlig look. Antingen man kan arbeta, men organisera växter i en nivåsystemet efter storlek är ett enkelt sätt att se till att alla växter kan ses, samt att se till att de alla växa framgångsrikt genom att ta emot tillräckligt med solljus och vatten. Bakgrund växter kan hittas på växthus eller andra platser som trädgårdsväxter säljs.

Den andra typen av bakgrunds växt är en liten vattenväxt som används i ett akvarium. Denna typ av växt växer helt under vatten, vanligtvis planterade i klipporna längst ned i akvariet. När den placeras i tanken, det ger en visuellt tilltalande bakgrund samt en plats för fisk att dölja. Levande vattenväxter kan användas tillsammans med plast akvarieväxter eller statyer att lägga visuellt intresse och en miljö för fisken. De flesta bakgrunds akvarieväxter kan köpas på djuraffärer, eller var fisk och andra akvarium poster säljs.

  • De flesta bakgrunds akvarieväxter kan köpas på djuraffärer, eller var fisk och andra akvarium poster säljs.
  • Akvarier som är för små eller trångt kan orsaka stress för fisken de innehar.