Vad är Upma?

May 4

Traditionellt serveras som en frukost gröt i södra delen av Indien, är upma liknar farina. Det är också kallas uppindi, uppittu och uppeet. Upma är en jord vete kokas till ett anbud konsistens. Vanligt upma har en intetsägande och enkel smak, så kryddor, bönor eller nötter sätts ofta till det när den serveras.

Även om det uppstod som en varm frukostflingor, är skålen nu tjänat inte bara i södra Indien, men i hela landet som en del av brunch eller som mellanmål. Medan liknar många en frukost-typ gröt, är upma inte söt som så många av de heta spannmål tenderar att vara. I stället är det mer välsmakande i smak. Med lök, chili och tomater ofta lagt till den, har smaken en djup karaktär och distinktion. Gurkmeja är den vanligaste kryddan läggas till denna frukost gröt.

Basen för upma är tillverkad av Rava, eller semolinamjöl. Denna grovmalet mjöl först stekt tills den blir ljusbrun. Efter att det har stekt till önskad nyans, är det sedan tillagas med vatten och kryddor till en grötliknande konsistens. Grönsaker sätts ofta under tillagningen. Hackad koriander och cashewnötter används ofta som en garnering när man följer ett recept som liknar detta.

Upma är en vegetarisk rätt vanligt i traditionen av tamilska köket. Det är en stapel maträtt inom detta specifika rätter. En sann traditionell tamilska upma kan också göras med trasiga bitar av ris i stället för den vanliga Rava, som ris är en basföda. Vare sig med brutet ris eller Rava, de salta smaktillsatser förblir i stort sett densamma, oftast grön chili och lök. Mycket starkt te och extremt starkt kaffe är det traditionella dryck val när betjänar denna vegetarisk rätt.

Upma är en enkel frukost maträtt att förbereda. Vad stor del skiljer skålen från en kock till en annan är de ingredienser som tillsatts i grundreceptet. På semester, är riven kokos ofta ersätta lök. Även kokosnöt kan låna en sötare väsen förblir skålen fortfarande en välsmakande en. Ett annat vanligt additiv är mark morötter. Medan marken morötterna inte bara ge smak, de också lägga ett stänk av färg till vad kan ofta gånger vara en ganska intetsägande proffsiga skålen.

  • Gurkmeja är en krydda som vanligen används för att göra upma.
  • Koriander används ofta för att garnera upma.