Hur man investerar i lager för Value och tillväxt

May 19

Ett lager anses vara ett tillväxt lager när det växer snabbare och högre än den totala aktiemarknaden. I grund och botten, utför en tillväxt lager bättre än sina jämnåriga i olika kategorier såsom försäljning och resultat.

Värdeaktier är bestånd som är prissatta lägre än värdet av bolaget och dess tillgångar - du kan identifiera ett värde lager genom att analysera företagets fundamenta och tittar på finansiella nyckeltal, såsom pris-to-vinst (P / E) förhållandet . Tillväxtaktier tenderar att ha bättre förutsättningar för tillväxt inom den närmaste framtiden (från ett till fyra år), men värdeaktier tenderar att ha mindre risk och stabilare tillväxt på längre sikt.

Under årens lopp har en debatt tyst rasade i finansvärlden om tillväxt kontra värde investera. Vissa människor tror att tillväxt och värde är ömsesidigt uteslutande. De hävdar att ett stort antal människor som köper lager med tillväxt som förväntningen tenderar att driva upp aktiekursen i förhållande till bolagets nuvarande värde.

Tillväxt investerare, till exempel, inte avskräcks av P / E-tal på 30, 40 eller högre. Värde investerare, tiden är för nervös för att köpa aktier i dessa P / e-tal nivåer.

Men du kan ha båda. En värdeinriktad strategi för tillväxt investera tjänar du bäst. Långsiktiga tillväxtaktieinvesterare spendera tid att analysera företagets fundamenta för att se till att bolagets tillväxtutsikter ligga på en stabil grund.

Men vad händer om du har att välja mellan en tillväxt lager och ett värde lager? Vilken väljer du? Seek värde när du köper beståndet och analysera bolagets utsikter för tillväxt. Tillväxten inkluderar men är inte begränsat till hälsa och tillväxt av företagets specifika bransch, ekonomin i stort, och den allmänna politiska klimatet.

Summan av kardemumman är att tillväxten är mycket lättare att uppnå när man söker fast, värdeorienterade företag i växande branscher. Det är också värt att betona att tid, tålamod och disciplin är viktiga faktorer i din framgång - särskilt i den tumultartade och osäkra lager investera miljö för den aktuella tiden (2013-2014).

Värdeorienterad tillväxt investera har förmodligen den längsta historien av framgång jämfört med de flesta lager investera filosofier. Den meritlista för de människor som använder värdeorienterad tillväxt investera är avundsvärd. Warren Buffett, Benjamin Graham, John Templeton, och Peter Lynch är några av de mer kända utövare. Varje kan ha sin egen prägel på begreppen, men alla har framgångsrikt tillämpat de grundläggande principerna för värdeorienterad tillväxt investera under många år.