Vad är en fiberoptisk Wand?

May 19

En fiberoptisk stav är en leksak som typiskt är sammansatt av en ficklampa och flera Ijustransmitterande filament. Genom principerna för fiberoptik, kan ljuset från ficklampan sändas till ändarna av trådarna. Beroende på konstruktion och design, kan en fiberoptisk trollspö vara enfärgade, flerfärgad, eller till och med färgskiftande. Filamenten är typiskt flexibla och kan vara ganska många, så att användaren kan skapa en variation av visuella effekter i en mörk omgivning. Ett syfte av en fiberoptisk stav kan vara av säkerhetsskäl medvetna föräldrar för att ersätta mer farliga leksaker, såsom bloss.

De flesta tillämpningar av fiberoptik tenderar att vara inom telekommunikation och andra branscher, även om fiberoptiska leksaker är ganska vanligt också. Många leksaker använder fiberoptik för att lysa upp olika komponenter snarare än dataöverföring användning, som ofta ses i industriella sammanhang. Fiberoptiska stavar är en mycket enkel användning av tekniken eftersom ljuset inte överförs till något annat än till slutet av glödmaterialet.

Att välja en fiberoptisk trollspö är en process som vanligtvis kan förenklas genom att bestämma vad staven kommer att vara för. Fiberoptiska stavar används ibland som barns party, i vilket fall en billig typ av trollspö som körs på en enda batteri och fungerar bara i en färg kommer ofta att vara ett bra val. Ibland fiberoptiska stavar finns även med ytliga visuella utsmyckningar, såsom stjärnor eller hjärtan, att ljustrådar sträcker sig från. Stavar som dessa kan vara väl lämpad för tema barnkalas.

Mer komplicerade fiberoptiska stavar kan också förvärvas för andra ändamål. Vissa fiberoptiska trollstavar kan ändra färgerna som de visar, eller blinka av och på. Andra fiberoptiska stavar kan tjäna flera syften, såsom små som införlivas i nyckelringar och andra som kan tas loss från glödtråden delen att fungera som normala ficklampor.

En vanlig användning av fiberoptiska stavar är som en säker ersättare för mer farliga leksaker. Sparklers är en handhållen fyrverkeri som ofta används vid fester, såsom Independence Day i USA eller Guy Fawkes Day i Storbritannien. Medan tomtebloss kan skapa en behaglig visuell effekt som är attraktiv för barnen, de tenderar också att bränna vid extremt höga temperaturer. En fiberoptisk stav kan skapa en liknande effekt, men är säkrare för ett litet barn att hantera. Det kan fortfarande vara nödvändigt att övervaka små barn eller för att välja en fiberoptiken trollspö som inte kan delas upp i bitar som kan utgöra en kvävningsrisk.

  • En fiberoptisk trollspö kan vara ett bra substitut för tomtebloss, en handhållen fyrverkeri som kan vara farliga för barn.