Vad är en Torque skruvmejsel?

May 23

En moment skruvmejsel är ett verktyg som används för att slå skruvhuvudet fästelement till en exakt och enhetlig spänning. Vridmoment är måttet på vrida styrka appliceras för att vrida ett föremål. Det engelska systemet mäter vridmoment i enheter av mul pounds eller inch pounds, och det metriska systemet använder Newtonmeter. Manuellt drivna, pneumatiska och elektriska versioner av momentskruvmejsel finns tillgängliga för att möta behoven hos nästan alla storlekar projekt. De flesta moment skruvmejslar är justerbara inom ett område av moment styrkor för att rymma flera program.

Manuella skruvmejslar vridmoment har i allmänhet en in-line drivaxel och handtaget liknar de traditionella skruvmejslar. Elektriska modeller kan ha samma form eller ha en offset handtag som gör dem ser mer ut som en borrmaskin. En pneumatisk eller luftdriven momentnyckel ser nästan alltid som en borr och är vanligtvis den mest kraftfulla olika momentskruvmejsel.

Den unika operativa särdrag av en momentnyckel är det tryckkänsliga koppling. Detta inbyggd limiter styr det maximala beloppet för att vända strömmen appliceras på skruven genom att koppla ur driv anslutningen vid den förinställda momentnivå. Justering av kopplingsläget tillåter användaren att ställa in vridmomentet inom intervallet erbjuds av verktyget. De flesta manuella och luftdrivna moment skruvmejslar har slip-koppling och cam-over design som gör att verktyget för att fortsätta verka som drivväxlar separat. Automatiska avstängnings kopplingar går ett steg längre genom att driva ner den elektroniska moment skruvmejseln helt för att möjliggöra ännu mer exakt kontroll vridmoment.

Corporate tillverkning använder ofta moment skruvmejslar att fästa flera leder på en produkt med samma tryck. Moment skruvmejslar minskar kraftigt variationerna mellan skruvfäst bilagor som är vanliga när flera byggare slutföra ett stort projekt tillsammans. Lika drivna skruvar öka den strukturella integriteten och övergripande stabiliteten i ett monterat objekt. Överstyrning en skruv ofta delar upp materialet eller skadestånd skruvgängorna och i slutändan försvagar fästen "anslutning. Sända skruven i alltför kort kan inte köra in den i den andra ytan och göra anslutningen.

Moment skruvmejslar som får regelbunden användning är ofta testas och kalibreras för att säkerställa ett konstant vridmoment. En maskin som kallas en momenttestare fästs på huvudet av verktyg för att ge en avläsning av den applicerade vrida makten när momentskruvmejsel är helt inkopplad. Skador från omfattande användning kan orsaka krökar och sprickor i redskap med en momentskruvmejsel som gör det omöjligt att upprätthålla en uppsättning momentvärde.