Vad är en garn Cone?

May 22

Ett garn kon är en styv kartong eller plast kon som används för att lagra garn. Många typer av tråd eller garn kan köpas på dessa koner, inklusive bomull, ull, polyester eller en blandning av dessa material. Termen garnkonen kan användas för att referera antingen garnet som är på konen eller den faktiska kon själv.

Det finns typiskt ett hål som går genom mitten insida av garnkonen. Ett garn kon passar oftast över toppen av spolen hållaren på en stickning eller vävning maskin. Dessa poster kan också användas för hand stickare, crocheters eller vävarna.

Ett garn kon normalt håller ganska lite mer garn än en vanlig härva som köps från ett hantverk butik. Små kottar kan hålla 1400-1800 varv (1280,16 till 1645,92 m). Större koner kan lagra 3360-6550 meter (3072,38 till 5989,32 m). Mindre koner används vanligtvis på stick eller vävmaskiner avsedda för hushållsbruk, medan stora kottar kan användas i en industriell miljö.

Ofta när en Crafter arbetar på ett projekt, kommer garnet trassla i processen. Garn eller tråd som är på en garn kon kommer normalt inte trasslar så ofta som en vanlig garnhärva. Detta garn också brukar konsumeras jämnt på härvan så att kon inte blir obalanserad som produkten används upp.

Många gånger garnet på en garn kon är tunnare än vanliga stickning eller virkning garn. Det är också oftast något styvare än den typen av garn. Färgen på garnet på en kon är i allmänhet mycket jämn i färg hela. Det är oftast inte svårt att matcha färgämnes massor om det behövs mer än en härva för ett projekt.

När en kon har tömts, kan den återanvändas på flera olika sätt. En person kan linda vanlig garn runt konen för att hjälpa till att hålla den från trassel och blir oorganiserad. Konerna kan också användas i en rad olika hantverk projekt. I vissa områden, kan en person kunna placera tomma garnkoner i en papperskorgen så att de kan återvinnas.

Garn koner kan vanligtvis hittas på hantverk och hobby butiker som regelbundet bär stickning och virkning leveranser. Dessa kottar kan innehålla tillräckligt med garn för att göra ett större projekt, till exempel en tröja, utan att behöva bifoga garn från en annan härva. De kan vara bra val för dem som gillar att använda en maskin för att slutföra sina hantverk. Amatör hantverkare som arbetar med traditionella virknålar och stickor kan njuta av att använda garn kottar också.

  • Ett garn kon kan användas för större projekt som stickar en tröja.
  • Ett garn kon butiker garn.