Outdoor Kitchen Rengöring Strategier

March 2

En utekök är den perfekta lösningen för alla som gillar att spendera tid utomhus och har bra grilla. Detta kök, som du ställer in i din bakgård eller på uteplatsen vid poolen, är ett bra ställe att förbereda utarbeta måltider för gäster eller bara för din egen familj. Om du hatar att vara instängda inomhus matlagning under vackert väder, skulle du förmodligen älska ett utekök set-up.

Ett bekymmer som du kan ha om utomhus kök är hur man rengör dem. Eftersom de varierar från vanliga inomhus kök, finns det några olika metoder du kan använda för att få varje del av din matlagning utomhus område rent. Eftersom köket är utanför, innebär detta enbart att man kan förvänta sig mer smuts och grime att bygga upp på apparater och mot rymden. Oroa dig inte, men: det finns några idéer för rengöring din utomhus kök som kan vara ganska effektiva.

  • Outdoor Grill. Många utomhus kök är utrustade med en utegrill som låter dig grilla. Du kanske har en gas, propan, el, ved eller kolgrill i ditt kök. Generellt för att rengöra din grill kommer du vill vara säker på grillen är kall och sedan skrubba grillgaller med en speciell stålborste. Torka av rester med tvålvatten och en trasa och skölj sedan.
  • Räknare. Räknare i en utomhus kök kan vara tillverkade av olika material. Hur får ytorna vid deras renaste kan bero på det material de är gjorda av, men som regel kan du torka dem med vatten och torka dem med en trasa. Du kan behöva köpa en speciell rengöringsmedel för särskilda ytor för att se till att de rengöras utan risk.
  • Golv. Eftersom köket är inställd utanför, kan du göra något för att rengöra golv som du inte kunde göra inne: slang bort det med vatten. Om golv i utomhus köket är säkert att bli blöt, kan du spraya med en slang eller en högtryckstvätt för att få envis smuts eller spill av. Du kan också torka och sopa som du skulle en vanlig köksgolvet. Du kommer förmodligen stöta mer smuts uppbyggnaden eftersom köket är utanför och mer utsatt för väder och vind.
  • Andra områden. Du kanske har skåp och vitvaror, såsom kylskåp, i ditt utekök. Det ska vara säkert att använda en allrengöringsmedel på dessa delar av ditt kök. Torka av ytan av kylskåp och skåp med vissa renare och en trasa. Se till att få i hörnen av ytor där smuts kan bygga upp.

Genom att hålla din utekök ren, kan du njuta av måltider utomhus i en vacker atmosfär. Se till att torka upp spill när de inträffar och sopa regelbundet för att förhindra ansamling av smuts.