Vilka är perfekta blommor?

June 19

Perfekta blommor är relaterade till hermaphroditism, bi-, och reproduktion, åtminstone i växtvärlden.

En blommande växt reproduktiva systemet består i allmänhet av en manlig komponent kallas ståndare och en kvinnlig komponent som kallas pistillen. Den manliga ståndare ansvarar för att generera pollen, små partiklar av damm innehållande en del av anläggningens genetiska koden. Så småningom måste denna pollen levereras till den kvinnliga pistillen, som ger sin egen genetiska material i form av en äggstock och ett ställe för de kombinerade element för att mogna till frukt. Växter beskrivs som bristfällig får endast ha en manlig ståndare eller en kvinnlig pistill, men inte båda. De beror på insekter, fåglar eller vinden för att leverera eller ta emot pollen.

Perfekta blommor, å andra sidan, har både ståndare och pistiller i samma struktur. Ståndare fortfarande mycket nära pistillen, släppa betydligt mer pollen än ofullkomliga manliga växter gör. Dessa blommor är inte beroende av yttre påverkan som t.ex. insekter eller vind att framgångsrikt pollinerar.

Den stora majoriteten av blommande och fruktbärande växter anses vara perfekta blommor. Exempel är maskrosor, liljor, tomater, och rosor, men listan innehåller också så gott som varje frukt och grönsaker växt vanliga i Nordamerika. De reproduktiva mekanik perfekta blommor är naturens sätt att se till växterna kommer att bära frukt eller bilda nya blommor. Självpollinerande växter har nästan alltid samma egenskaper generation efter generation, med liten eller ingen mutation.

Liljor är idealiska växter för dem som vill undersöka struktur perfekta blommor. Den manliga ståndare, laddad med pollensäckar, står över den kvinnliga pistill. När pollen släpps, faller det direkt in i området strax ovanför äggstockarna. När pollen kommer i direkt kontakt med en äggstock, bör resultatet bli en vacker blomma.