Droid Bionic: Förstå Digitala trådlösa nätverk

October 20

Den Droid Bionic behöver ett trådlöst nätverk för att ansluta till Internet. Även om du inte kan se det, är trådlös kommunikation pågår runt om. Inget behov av att krypa - de trådlösa signalerna endast fångas av olika saker, som mobiltelefoner och bärbara datorer. Den Droid Bionic använder dessa signaler för att låta dig prata i telefon och kommunicera över Internet och andra nätverk.

Du betalar din mobiloperatör en stilig avgift varje månad. Avgiften kommer i två bitar. En bit (den billigare av de två) är telefontjänsten. Den andra bit är datatjänsten, vilket är hur Droid Bionic får på Internet. Detta system är mobildatanätverket.

Det finns flera typer av cellulära datanätverk som Droid Bionic kan kommunicera. Oavsett, ser du bara tre statusikoner, som representerar de olika nätverken:

  • 4G LTE: Den fjärde generationen av stort område datanätverk är jämförbar i hastighet till standard Wi-Fi. Det går snabbt. Det möjliggör också för både data- och röstöverföring samtidigt. Enda nackdelen är att 4G LTE-nätverk är inte överallt. Yet.
  • 3G: Den tredje generationen av stort område datanätverk är inte riktigt lika snabbt som 4G, men det är måttligt tolerabla för att surfa på webben, titta på YouTube-videor, och hämtar information från Internet.
  • 1X: Den långsammaste dataanslutning finns i flera tekniska smaker, men bara en ikon visas på telefonens statusfält. Den 1X nätverket är faktiskt den andra generationen av cellulära datateknik. Det är mycket långsammare än 3G, men det är bättre än ingenting.

Telefonen använder alltid den bästa nätverk tillgängligt. Så om 4G LTE-nätverk är inom räckhåll, det är nätverket Droid Bionic använder för internetkommunikation. Annars 3G datanätverk valt, följt av 1X.

  • Åtkomst till digitala mobilnätet är inte gratis. Din Droid Bionic har troligen någon form av abonnemangsplan för en viss mängd data. När du överskrider denna kvantitet, kan kostnaderna bli oöverkomliga.
  • Den dataabonnemang är baserad på mängden data du skickar och tar emot, inte på dess hastighet. På 4G LTE hastigheter, kan den förbetalda tröskeln korsas snabbt.