Vad är en explosiv Detection System?

November 9

En explosiv detektionssystem upptäcker potentiella hot genom att skanna påsar placerade på något flygplan, oavsett om carry-on påsar eller väskor checkas in med flygbolaget. Denna explosiva detekteringssystem fungerar ungefär som en magnetisk resonanstomografi (MRT) maskin som finns i de flesta sjukhus. Det analyserar varje påse och avgör om påsen bär ett potentiellt hot mot säkerheten. När en explosiv eller vapen upptäcks på en väska, varnar den explosiva detektionssystem snabbt väktare för korrekt respons och hantering av situationen. I vissa fall är en bomb trupp också kallas in för hjälp.

Den explosiva detekteringssystem i USA (US) flygplatser upprätthålls generellt och genomförs av Transportation Security Administration (TSA). Det fastställdes först genom TSA efter den ökända 11 Sep 2001 attackerna att förstärka säkerhetsåtgärderna i de flesta amerikanska flygplatser. Dessa explosiva upptäckt systemets maskiner används i samband med den automatiserade bagagehantering installation av en flygplats för att säkerställa förbättrad säkerhet och effektivitet i sin verksamhet.

År 2005 byrån kommit överens om att ett avtal med ett företag om leverans av explosiva upptäckt systemets maskiner, reservdelar och service. De maskinerna installerades på baksidan av transportörerna som hanterar bagaget på flygplatser. Det var en avancerad, permanent installation som tillät förbättringar screening av alla incheckat bagage efter spår av sprängämnen. Detta var också hyllas som en mer kundvänlig inställning till säkerhet kontroll som passagerare inte längre behöver ta med sitt bagage till ett separat område för screening. Passagerare får helt enkelt släppa av sitt bagage vid utsedda biljettkontor.

System som liknar den explosiva detektionssystem har också genomförts för att garantera säkerheten i andra transportrelaterade områden. Dessa inkluderar explosiva spårportaler som lades fram till skärm passagerare i olika flygplatserna i Boston, Baltimore, Florida och Las Vegas, bland annat. I detta set-up, passagerare måste passera genom portaler som är inbäddade med metalldetektorer, med puffar av luft blåses på dem. Luftprover sedan studeras för spår av sprängämnen. Om någonsin ett larm går, är passageraren och hans väskor att genomgå lite mer screening.

Det är också det dokument skanner som sniffar dokument för närvaron av explosiva rester på papper. Detta system infördes 2004 i Chicago, New York och Los Angeles flygplats. En annan utrustning av detta slag inclues sprängämnesspårdetektionssystem som är ungefär lika stor som en stor resväska. Det fungerar genom att analysera pinnen används på bagaget för några spår av sprängämnen.

  • En explosiv detektionssystem upptäcker potentiella hot genom att skanna påsar placerade i ett flygplan.
  • Explosiva detekteringssystem är avsedda att skydda flygpassagerare och besättningsmedlemmar.