Vad är Light Rail Transit?

March 25

Spårväg transit (LRT) är en typ av system för kollektivtrafik som använder järnvägs bilar som är i allmänhet av lägre vikt än vanliga järnvägsvagnar och är oftast drivs av el. Rälsen av ett sådant system kan också vara smalare än för vanlig järnväg mätare. Systemet är inte nödvändigtvis en ny teknik, utan snarare en uppdatering av gata bil teknik som används för att köra i vissa städer. Det finns några viktiga skillnader.

En av de stora skillnaderna är att den spårväg transiteringssystemet kan bära långt fler människor än den äldre tekniken. Ofta är en eller två andra bilar anslutna till ledningen bil, vilket gör det som ett litet tåg. Men det finns ingen regel som fastställer ett högsta belopp för bilar en spårväg tåg kan ha, oftast finns det tre eller mindre per tåg.

Även om det finns fler än 20 spårvagnstrafik systemen i USA och andra spridda över hela världen. Mer än ett dussin är i olika stadier av planering, särskilt i städer där trafiken har blivit ett stort problem. Många tror att en spårväg transiteringssystem skulle avsevärt minska problemen med trafikstockningar i vissa områden. Många kör längs förkörsrätt till stora motorvägar, vilket spegling rutterna många pendlare tar dagligen.

Hastigheten av lätta järnvägstransiterings i USA i genomsnitt bara drygt 20 miles (32 km) per timme. Den snabbaste i Denver, Colorado och Los Angeles, kan California gå nästan 40 miles (64 km) per timme, men de flesta är betydligt långsammare. Medan denna typ av hastighet får inte imponera någon, kan det vara jämförbar med den genomsnittliga hastigheten på trafiken under rusningstid. De dagar när trängseln är särskilt dåligt, kan det till och med vara snabbare än rusningstrafik. Vidare, med alla hållplatser som bussarna gör, är medelhastigheten för spårväg nästan dubbelt så snabbt.

Förutom att köra på en förkörsrätt för en befintlig motorväg, kan spårväg också sättas på många andra områden. I vissa områden kan det köras som en förhöjd tåg. I andra fall kan den gå korta sträckor som en tunnelbana. I allmänhet är de system tenderar att köras på samma nivå som en motorväg.

En annan förbättring görs för spårvagnstrafik är i tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning. Spårvägar tågbyte i allmänhet ger en plattform som är på samma nivå som golvet i tåget. Detta gör de med mobila problem att få på och av tåget med minimala avbrott.

  • Det finns ingen övre antal tåg som en spårväg transitering kan ha.